Voorbeeldzinnen voor je sollicitatiebrief

Voorbeeldzinnen voor je sollicitatiebrief. Hoe geweldig zou het zijn, als je die zó voor het kopiëren hebt? Die je vrij kunt gebruiken om je sollicitatiebrief op te leuken of een professionele uitstraling te geven? Dat kan nu. 

Een goede sollicitatiebrief schrijven lukt meestal beter wanneer je inspiratie hebt. Zo heb ik eerder een blog geschreven over het schrijven op een mooie dag. Met de juiste mindset komen de mooiste sollicitatiebrieven tot stand.  

Niet iedereen heeft snel inspiratie. En daarom probeer ik je hierin op weg te helpen met voorbeeldzinnen, die in succesvolle sollicitatiebrieven hebben gestaan.

Eigenlijk zijn voorbeeldzinnen voor je sollicitatiebrief moeilijk te geven. Zoals ik heel vaak zeg; elke sollicitatiebrief moet uniek zijn. Elke brief moet opnieuw worden geschreven, voor elke sollicitatie.  

 

Voorbeeldzinnen

 

Maar om je toch wat inspiratie te geven heb ik hieronder wat mooie voorbeeldzinnen voor je sollicitatiebrief verzameld.

  1. "Elk mens is een individu en moet als zodanig worden benaderd." Een sterke missie van een net zo sterk bedrijf. Daar wil ik werken!
  2. Een carrière bij ..., daar heb ik natuurlijk wel iets over gehoord en gelezen, maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat dit ook zo goed bij mij zou passen. Tot nu!
  3. Met mij haalt u iemand in huis, die heeft geleerd onder tijdsdruk te werken, met deadlines te werken en zowel accuraat als snel te zijn. Het zijn toevallig net mijn kernkwaliteiten!
  4. Om mijzelf hierin verder te kunnen ontwikkelen door middel van een traineeship/stage bij ...... is voor mij dan ook de beste stap die ik nu kan nemen, om mijn carrière verder vorm te geven.
  5. ‘DE verkoper, die zowel de Poolse als de Nederlandse manier van handelen begrijpt.’ Toen ik die regel las, wist ik dat ik moet solliciteren naar deze uitdagende job. Hij is mij op het lijf geschreven!
  6. Mag ik binnenkort persoonlijk met u kennismaken? Ik hoop van harte dat ik u meer mag vertellen over mijn enthousiasme en geschiktheid voor deze vacature. 
  7. De combinatie van het bieden van ondersteuning met altijd het commerciële aspect in mijn achterhoofd vind ik geweldig om te doen, het ligt mij.
  8. ‘Een sparringpartner voor de Algemeen Directeur en het financiële geweten van de organisatie.’ Dat is uw vraag en tevens mijn profiel. Een match! Ik leg u uit waarom.
  9. Zoals u in mijn CV kunt lezen, voldoe ik aan de eisen die u stelt aan uw nieuwe collega. Maar ik bied u nog meer dan dat. Dit leg ik graag uit.
  10. Ik hoop dan ook van harte dat u mij uitnodigt voor een nadere kennismaking. Wanneer schikt het u?

Let op, de bovenstaande voorbeeldzinnen voor je sollicitatiebrief komen uit daadwerkelijk geschreven motivatiebrieven. Ze waren hiermee een onderdeel van een complete sollicitatiebrief. 

Met het klakkeloos overnemen van deze regels, in jouw sollicitatiebrief, zul je weinig succes oogsten. Je hele brief moet uitstralen dat jij er niet aan twijfelt de juiste kandidaat te zijn. Je moet er zelf van overtuigd zijn dat het bedrijf niet verder hoeft te zoeken, wanneer ze jouw brief onder ogen krijgen!

Maar hoe gebruik je die voorbeeldzinnen voor je sollicitatiebrief dan? Kopieer ze en plak ze je in je brief. En dan ga je ze aanpassen naar jouw sollicitatie, naar jouw cv en naar de vacature waar je op solliciteert. Zo geef je er een persoonlijke noot aan en zorg je ervoor dat de brief fijn leest en professioneel overkomt!

In mijn coaching programma 'De Sollicitatieversneller' besteed ik veel aandacht aan de sollicitatiebrief. Je krijgt niet alleen voorbeeldzinnen, maar zelfs heel veel voorbeeldbrieven. Dáár heb je echt wat aan. Om meer te lezen over De Sollicitatieversneller, klik op de onderstaande banner:

De Sollicitatieversneller