fbpx

Videosolliciteren, dat doe je zó!

Videosolliciteren, dat is helemaal van nu!
Tja, dat klopt wel. Maar ik hoor je al denken: dat durf ik nooit. Ik heb niet de juiste apparatuur. Ik weet niet hoe dat moet. En ga zo maar even door. Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom je je vooral niet zou wagen aan videosolliciteren.

En als je dat nu wel doet?
Probeer nu even al je vooroordelen even opzij te zetten. Natuurlijk is het spannend en natuurlijk moet je je er even in verdiepen. Maar, dan heb je ook wel wat. Er zijn bijna geen mensen die durven solliciteren met een videoboodschap. En dat betekent, dat je jezelf enorm kunt onderscheiden, als je het juist wèl doet, dat videosolliciteren. En om je een stukje op weg te helpen heb ik 5 tips voor je. 

  1. Gebruik een video als illustratie, niet als hoofdsollicitatie. Dus ook gewoon nog een cv en sollicitatiebrief.
  2. Maak je video niet te lang, maximaal 2 minuten is lang genoeg voor een videosollicitatie!
  3. Vertel gewoon iets vriendelijks over jezelf in je videosollicitatie, zodat de recruiter je al een klein beetje kan leren kennen. 
  4. Je kunt prima filmen met je telefoon, maar zet hem neer. Niet vasthouden, want dan beweegt het beeld teveel. 
  5. Verstuur de video met WeTransfer en zet erbij dat hij onderdeel is van jouw sollicitatie!

In het begin is het erg spannend. Maar je zult zien dat videosolliciteren steeds gemakkelijker wordt, als je het vaker doet.

Videosolliciteren is niet alleen snel en origineel, het is ook helemaal van deze tijd. Nu onderscheid je jezelf nog met videosolliciteren, maar over een paar jaar doen we niet anders. Ik ben er van overtuigd dat we over een paar jaar allemaal videosolliciteren. En dat we onze korte videosollicitaties allemaal gemakkelijk kunnen uploaden via welk ATS dan ook. Begin er nu mee, dan raak je ermee vertrouwd!

Recentelijk heb ik zelf gesolliciteerd, voor een vacature van interim recruiter. Hieronder een kleine weergave van mijn persoonlijke video, die ik erbij heb verstuurd. Hij was binnen 2 minuten gelezen! Hieronder zie je hoe eenvoudig het kan zijn. 

 

7 redenen voor een video sollicitatie

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld