fbpx

Vakantie vieren? Of solliciteren?

Hoe heerlijk is het, om een paar weken per jaar he-le-maal niets te hoeven doen.  Lekker relaxen en je nergens zorgen over maken. Want daar is de vakantie voor. In eigen land, of ergens op een tropisch strand, als je maar nergens aan hoeft te denken. 

Maar, vakantie heb je eigenlijk alleen maar, als je ook een baan hebt.  Zonder baan voelt het niet als vakantie. Heb je UWV verplichtingen en niets om naar uit te kijken als de vakantieperiode is afgelopen. Veel mensen voelen zich in èn na de vakantie ellendig. Want ten eerste kunnen ze zich niet helemaal ontspannen tijdens de vakantie en ten tweede gaat 'iedereen' na de vakantie weer naar zijn werk en blijf jij zitten waar je zit. Dat was dus geen vakantie. Jammer. En eigenlijk ook een  gemiste kans. 

 

vakantie

 

Solliciteren is hard werken, vergis je niet. Een nieuwe baan krijg je niet cadeau en het zal je de nodige energie kosten om die nieuwe baan te vinden. Zeker 50-plussers hebben veel doorzettingsvermogen nodig om aan het werk te komen. En iedereen die hard werkt, heeft op zijn tijd ontspanning nodig. En een vakantie kan deze ontspanning bieden. Pak die dus met beide handen aan, het is goed voor je! Natuurlijk hoef je niet zomaar al je sollicitaties uit je handen te laten vallen. Maar als je een goede planning maakt, kun je solliciteren én vakantie vieren.

Ik heb de volgende tips voor je:

  1. Besteed 2 weken vóór je vakantie aan voorbereiding. Zorg dat je profielen op je Social Media netjes up to date zijn. Eh, niet schrijven dat je met vakantie bent he... het dievengilde aast op dit soort meldingen...
  2. Maak alvast een goed basis CV en tref voorbereidingen voor een perfecte sollicitatiebrief. Straks kun je die gebruiken als basisdocument.
  3. Moet je 2x per week blijven solliciteren van het UWV? Prima, maak standaard sollicitaties klaar, dan hoef je ze alleen nog maar te verzenden, 1x per week. Kind kan de was doen! Besteed hier vooral niet zo veel tijd aan. 
  4. Maak Google alerts aan en zet de zoekagenten van vacaturebanken aan. Plan enkele momenten in je vakantie, waarop je de vacatures checkt. 
  5. Reageer in je vakantie alleen op vacatures die echt je droombaan kunnen zijn! Grote kans dat deze niet eens voorbijkomt, maar zo spreek je met jezelf af, dat je niets belangrijks kunt missen. 
  6. Vind je die droomvacature in je vakantie? En moet je snel reageren? Echt? Pak dan even 2 uurtjes en maak er een knal-sollicitatie van. Dat kun jij, want je hebt al veel kunnen oefenen en je bent nu heel relaxed...
  7. Weet precies waarop je gaat solliciteren, zodat je na je vakantie geen onderzoek meer hoeft te doen, maar meteen actie kunt nemen.

En onthoud, dat solliciteren in de zomer beter gaat. Mensen hebben dan meer energie en zin om jouw brief goed te lezen. Daarnaast heb je minder concurrenten, omdat die nu juist op hun badhanddoek in Timboektoe liggen te bakken. Their loss...

Heel veel succes en een fijne vakantie! 

In mijn coaching programma 'De Sollicitatieversneller' besteed ik veel aandacht aan solliciteren op de juiste tijden. Klik op de afbeelding hieronder om meer over de Sollicitatieversneller te lezen. 

De Sollicitatieversneller

0
keer gedeeld