fbpx

Twitter kan jou ook een baan opleveren!

Twitter. De meeste mensen kennen dit mooie platform wel. De ene heeft er wel eens van gehoord en de ander tweet zijn ziel en zaligheid, wel 50x op een dag, de digitale ruimte in. Maar de meeste mensen 'doen er wel eens wat mee'. 

Twitter is leuk! En kan ook nog heel handig zijn om jou te helpen in je zoektocht naar een baan. Het is een social media platform, waar niet alleen particulieren komen, maar waar je tegenwoordig ook echt kunt communiceren met organisaties en recruiters. Sterker nog, je kunt steeds vaker solliciteren met Twitter! Hoe zit dat?

 Wat is twitter? Twitter is een online medium, waarmee je kleine berichtjes, van maximaal 280 tekens, kunt sturen naar de mensen die jou volgen. Je kunt andere mensen volgen en zoeken naar onderwerpen die jou interesseren. Bijvoorbeeld zoeken naar een baan! een tekstberichtje heet een 'tweet'. En een zoekopdracht moet altijd vergezeld worden van een hashtag (#). 

Als je een uitgebreide handleiding wilt inzien over twitter, Een Twitter handleiding

Hier kun je leren hoe je een account aanmaakt en tweets kunt plaatsen.  Handig! Ga er even voor zitten en vind je weg op de Twitter snelweg. Zoals je ziet moet je wel even een account aanmaken, maar gelukkig is dat gratis. En zodra je een account hebt aangemaakt, verschijnt er automatisch een tutorial voor beginners. Daarin kun je zien dat je eerst je profiel moet opstellen. Denk aan een leuke foto, de juiste hashtags en een goede omschrijving van jezelf. Maar wat kun je nu doen om Twitter in te zetten voor je zoektocht naar een baan? De volgende stappen helpen je om dit voor elkaar te krijgen;

  1. Denk goed na over een Twitter naam. Gekke, anonieme namen als 'Pluisje500', of 'Muizenpoot 365' zijn misschien grappig, maar als je serieus op zoek bent naar een baan, kies dan een Twitternaam die wat neutraler is. Zodat recruiters niet vreemd hoeven opkijken. Waarom niet gewoon je eigen naam? Zorg wel dat hij uniek is! 
  2. Maak je profielpagina aantrekkelijk voor recruiters en bedrijven. Zet in je omschrijving van je beschikbaar bent en voor welke baan. Plaats een zakelijke pasfoto en een persoonlijke header. Die kun je gemakkelijk en professioneel maken in Canva.com! Dan val je direct op.
  3. Tweet regelmatig dat je beschikbaar bent en op zoek naar een baan. Gebruik bijvoorbeeld de volgende hashtags: #zoektwerk #zoektbaan #beschikbaar. Deze hashtags worden veel gebruikt door recruiters, om mensen te zoeken voor hun vacatures. En als jij die hashtags in je tweet gebruikt, kunnen ze jou vinden! Laat op Twitter wel duidelijk weten wat je zoekt en waar je goed in bent. Nooit vragen om een baan, maar jezelf zó presenteren, dat recruiters jou graag willen hebben!
  4. Zoek zelf tweets met hashtags, zoals #vacatures #vacature #baan. Hiermee kunnen bedrijven en recruiters zoeken en weer adverteren. En jij kunt hen vinden! Er zijn nog meer soorten zoekopdrachten, die je kunt lezen in de hierboven genoemde handleiding.
  5. Zoek bedrijven, w&s bureau's en recruiters die interessant voor jou zijn en volg ze! Zo ontvang je al hun tweets en kun je niks missen. De Twitter bedrijvengids kan je hierbij helpen.
  6. Zoek een goede manier om je tweets bij te houden, bijvoorbeeld met Hootsuite of Tweetdeck. Lees hiervoor ook de handleiding.
  7. Tweet links naar je LinkedIn profiel en laat weten hoe mensen jou kunnen volgen op Twitter! 

Als je nog niet bekend bent met Twitteren, zul je best even moeten oefenen. Maar oefening baart kunst en wie weet ga je het echt leuk vinden. Je zult niet de eerste zijn die een baan vind via Twitter! 

Let wel op. Er zijn veel mensen die Twitter gebruiken als soort van uitlaatklep, om al hun boosheid en frustraties kwijt te kunnen. Hier is Twitter NIET voor gemaakt. Onthoud dat al jouw Tweets voor de eeuwigheid zijn vastgelegd. En de recruiters al jouw uitingen kunnen terugvinden. Wees dus vriendelijk, opbouwend en behulpzaam. Word je ergens heel boos of verdrietig om? Laat het voorbij gaan. Niet op reageren, maar gewoon negeren. Laat je niet uitlokken tot uitspraken die je niet vooruit helpen. 

Heb je hulp nodig bij het inrichten van je Twitteraccount voor het vinden van een baan? Neem even contact met me op via de livechat of email: info@sollicitatiehulp.org

Wil je leren hoe je een goed LinkedIn profiel aanmaakt, in 8 stappen? Lees het hier. 

Wil je zelf leren hoe je sneller een baan kunt vinden? Check mijn online training 'cv en sollicitatiebrief'. Klik hier om meer te lezen.

Ik heb mijn 10 alllerbeste sollicitatietips voor je uitgewerkt. Je mag ze gratis downloaden. Wie weet vind je hierdoor eindelijk wél die baan! Klik hier om de tips op te vragen.

Als je me uitnodigt om een connectie op LinkedIn te maken, kun je mijn dagelijkse tips en nieuwtjes op LinkedIn volgen. Klik hier om met me te connecten.

Een nieuwe baan met Twitter

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Please publish modules in offcanvas position.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld