fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Lastige kwesties

 Lastige kwesties bij een sollicitatiegesprekIn sollicitatiegesprekken worden soms echt lastige vragen gesteld. Deze vragen komen meestal voor in een tweede interview en vaak bij de wat hogere functies. Over het algemeen zijn ze bedoeld om erachter te komen hoe jij omgaat met onverwachte, lastige situaties en om te weten te komen hoe jij denkt en handelt. Op deze vragen zijn niet echt goede of foute antwoorden. 

Maar jouw antwoorden zeggen wel veel over jouw karakter. Probeer je hier dus op voor te bereiden. Hieronder staan enkele voorbeelden van lastige vragen: 

  • "Je hebt vast wel eens in een conflictsituatie gezeten met een collega. Vertel eens hoe dit conflict ontstond en welke rol jij hierin had."
  • "Wat is de grootste blunder die je ooit hebt begaan en die je eigenlijk aan niemand zou willen vertellen?"
  • "Vertel eens over een situatie waarin je een tegendraadse collega hebt moeten overtuigen van jouw standpunt."
  • "Jouw baas wil dat je een actie onderneemt waar je zelf niet achter staat. Hoe overtuig je hem van jouw standpunt?"
  • "Vertel eens over een voorbeeld waarin je in een seconde een belangrijke beslissing moest nemen."
  • "Je hebt vast wel eens een impopulaire beslissing moeten nemen. Hoe deed je dat? En hoe ging je om met de weerstand die ontstond?" 

Deze vragen zijn voor niemand gemakkelijk. Wel worden ze gemakkelijker wanneer jij je goed voorbereid. Dit kun je doen door je goed te concentreren en verschillende ervaringen (die de moeite van het noemen waard zijn) voor jezelf uit te schrijven. 

Zorg ervoor, dat je altijd dergelijke scenario's in je hoofd hebt zitten. En wees eerlijk. Maar als een beslissing van jou in het verleden volkomen verkeerd is afgelopen, zoek dan even verder naar een voorbeeld waarin je wel succes oogstte. Dat komt natuurlijk beter over! 

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld