fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Koffie of thee? "Ja, graag!"

Koffie?Het lijkt zo voor de hand liggend; als men tijdens een gesprek vraagt of je iets wilt drinken, kun je zelf bepalen of je op hun aanbod in gaat. Als je geen dorst hebt, of je bent bang dat je je kopje niet recht kunt houden en koffie over de tafel verspreid, kun je gewoon zeggen dat je niets te drinken wilt. Dat klopt, dat kun je inderdaad zelf bepalen.

Echter....... de werkelijkheid ligt iets genuanceerder. Het is verstandig om wel in te gaan op een 'drink' aanbod. Dat mag koffie, thee, of een glaasje water zijn, maar zeg liever geen 'nee'. Als de interviewer even de kamer uitloopt om koffie of thee voor je te halen, geef je hem of haar de gelegenheid om de eerste indruk van jou te verwerken. Een eerste indruk is belangrijk en kan de verdere loop van het gesprek bepalen. Denk verder nog aan de volgende tips;

  • Ga in op hetgeen de interviewer aanbiedt; vraag niet om een glaasje Cola Light als dat niet wordt aangeboden.
  • Als je goed bent voorbereid, heb je weinig last van trillende handen en kun je relaxed je glas ledigen!
  • Zorg ervoor dat je daadwerkelijk drinkt. Erg ongemakkelijk als je aan het eind van het gesprek je volle glas nog moet opdrinken.
  • Als je interviewer vergeet om melk en suiker mee te nemen, drink je je koffie maar een keertje zwart. Laat hem niet nog eens lopen.
  • Last but not least.... stoot niet per ongeluk de koffie of thee over de tafel.... geheid dat er een minnetje achter je naam komt...

Succes met de koffie!

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld