fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Het vervolggesprek

VervolggesprekEen sollicitatieprocedure bestaat meestal uit meerdere gespreksrondes. Per ronde worden vaak wel dezelfde vragen gesteld, maar er zijn toch ook belangrijke verschillen. Zo zal er bij elk sollicitatiegesprek gesprek dieper worden ingegaan op de functie en jouw competenties en ervaring. 

Goed, je hebt je eerste sollicitatiegesprek goed volbracht, want je wordt uitgenodigd voor een tweede gesprek. Er zijn nogal wat verschillen tussen een eerste en een tweede gesprek, zorg dus dat je hier rekening mee houdt.

  • Het eerste gesprek vindt meestal plaats met één interviewer, terwijl het tweede gesprek vaak wordt gedaan door een recruiter en de toekomstige manager.
  • Het eerste gesprek was voornamelijk een kennismaking van beide kanten, om te bepalen of je in grote lijnen bij het bedrijf en op de functie past. In het tweede gesprek wordt dieper ingegaan op jouw kwalificaties en eventuele valkuilen.
  • Vaak worden lastige cases pas voorgelegd in het tweede gesprek. Hierdoor kan de manager zelf bepalen of jij in zijn team past.
  • Verdiep je van tevoren in de persoon met wie je het tweede gesprek hebt. Jij wordt uitgebreid besproken met de tweede interviewer en datzelfde mag jij dus ook doen. Bereid je voor en gebruik Google, Facebook en LinkedIn.
  • Bedenk goed welke vragen je wilt stellen aan je toekomstige manager. 

Let op! Het tweede gesprek is geen onderhandelingsgesprek, tenzij dit vantevoren wordt aangegeven. Normaal gesproken is het tweede gesprek een echt selectiegesprek. Vraag aan het eind van het gesprek dan ook naar het vervolg van de procedure. 

Heel soms volgt er nog een derde gesprek, maar dat zie je voornamelijk bij hoger kader en managementfuncties. Hierbij kun je ook vaak rekenen op een uitgebreid assessment, waarin jouw competenties daadwerkelijk in de praktijk worden getoetst.

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld