fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Sollicitatiebrief 2.0

2.0Overal vliegt de '2.0' term je om de oren. Maar wat betekent het nu? 

2.0 betekent eigenlijk niets meer, dan 'het nieuwe, interactieve tijdperk'. Vroeger (enkele jaren geleden nog!) was het op Internet slechts mogelijk om informatie te downloaden. Tegenwoordig valt er op de meeste websites veel meer interactiviteit te bespeuren. Zo kun je bij vacaturewebsites je eigen CV uploaden. Er is meer en meer interactiviteit op het Web. En dat is dus Web 2.0. 

Ook bij het solliciteren kun je gebruik maken van deze moderne technieken. Je kunt een standaard sollicitatiebrief meesturen, die je meestal upload via een website van het bedrijf waar je solliciteert of de website van de recruiter. Met een beetje geluk ben je goed in schrijven, of heb je mijn tips en trucs toegepast! Maar het kan nog een stukje mooier en moderner. 

Sollicitatiebrief 2.0 is een sollicitatiebrief, waarin je niet alleen uitlegt waarom juist jij geschikt bent voor de vacature, maar je laat je potentiële werkgever een klein stukje 'proeven' van wat jij te bieden hebt.

Hoe doe je dat?

  1. Zorg voor mooie profielen op Facebook,en LinkedIn die perfect aansluiten bij je CV.
  2. Bespaar tijd voor de recruiter en link de teksten in je brief aan je profielen (of enkele hiervan).
  3. Heb je voor een vooraanstaand bedrijf gewerkt, plaats dan een linkje naar hun website.
  4. Heb je een website, of blog, dat interessant is voor je potentiële werkgever? Vertel erover en plaats weer een link!
  5. Maak een link van je emailadres, hiermee maak je het heel gemakkelijk voor de Recruiter om contact met jou op te nemen. 

Met een sollicitatiebrief 2.0 maak je het interessant en gemakkelijk voor je potentiële werkgever om een goed beeld van je te krijgen. Hiermee kun je ook nog de nadruk leggen op banen waar je trots op bent. Wedden dat de Recruiter de niet gelinkte werkgevers in je brief of CV niet meer checkt? Nee, hij neemt meestal de makkelijkste weg om jou te leren kennen! En kom dus uit bij jouw beste prestaties.

Succes met solliciteren!

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld