fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Voorbeeldzinnen

VoorbeeldzinnenEen goede sollicitatiebrief schrijven lukt meestal beter wanneer je inspiratie hebt. Zo heb ik eerder een blog geschreven over het schrijven op een mooie dag. Met de juiste mindset komen de mooiste brieven tot stand.  

Niet iedereen heeft snel inspiratie. En daarom probeer ik je hierin op weg te helpen met zinnen, die in succesvolle sollicitatiebrieven hebben gestaan.

Eigenlijk zijn voorbeeldzinnen moeilijk te geven. Zoals we al eerder hebben gesteld, moet elke sollicitatiebrief uniek zijn. Elke brief moet opnieuw worden geschreven, voor elke sollicitatie.  

Maar om je toch wat bagage mee te geven heb ik hieronder wat mooie voorbeeldzinnen verzameld.

  1. Elk mens is een individu en moet als zodanig worden benaderd." Een sterke missie van een net zo sterk bedrijf. Daar wil ik werken!
  2. Een carrière bij ..., daar heb ik natuurlijk wel iets over gehoord en gelezen, maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat dit ook zo goed bij mij zou passen. 
  3. Met mij haalt u iemand in huis, die heeft geleerd onder tijdsdruk te werken, met deadlines te werken en zowel accuraat als snel te zijn.
  4. Om mijzelf hierin verder te kunnen ontwikkelen door middel van een traineeship/stage bij ...... is voor mij dan ook de beste stap die ik nu kan nemen.
  5. ‘DE verkoper, die zowel de Poolse als de Nederlandse manier van handelen begrijpt.’ Toen ik die regel las, wist ik dat ik moet solliciteren naar deze uitdagende job.
  6. Mag ik binnenkort persoonlijk met u kennismaken?
  7. De combinatie van het bieden van ondersteuning met altijd het commerciële aspect in mijn achterhoofd vind ik geweldig om te doen, het ligt mij.
  8. ‘Een sparringpartner voor de Algemeen Directeur en het financiële geweten van de organisatie.’ Dat is uw vraag en tevens mijn profiel. Een match!
  9. Zoals u in mijn CV kunt lezen, voldoe ik aan de eisen die u stelt aan uw nieuwe collega. Maar ik bied u nog meer dan dat. Dit leg ik graag uit.
  10. Ik hoop dan ook dat u mij uitnodigt voor een nadere kennismaking. 

 Let op, de bovenstaande voorbeeldzinnen komen uit daadwerkelijk geschreven brieven. Ze waren hiermee een onderdeel van een complete sollicitatiebrief. 

Met het klakkeloos overnemen van deze regels, in jouw brief, zul je weinig succes oogsten. Je hele brief moet uitstralen dat jij er niet aan twijfelt de juiste kandidaat te zijn. Je moet er zelf van overtuigd zijn dat het bedrijf niet verder hoeft te zoeken, wanneer ze jouw brief onder ogen krijgen!

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld