fbpx

Wie helpt jou met solliciteren?

Veel mensen zoeken een baan momenteel. De werkloosheid is hoog. Je zou denken dat mensen elkaar vinden in hun gezamenlijke zoektocht en elkaar kunnen ondersteunen. Toch gebeurt dat niet veel. Er zijn genoeg forums en groepen op het internet waar werkzoekenden samen kunnen komen. Maar vaak is dit een manier om vooral te praten over alles wat niet goed gaat. En waarom het niet lukt om een baan te vinden.

Dat is jammer, want werkzoekenden kunnen vaak wat hulp gebruiken. Van elkaar, maar ook van anderen. Als je op zoek bent naar een baan, kan het helpen om wat hulp te krijgen. 4 Ogen zien meer dan 2! Klagen over het niet vinden van een baan lukt meestal gemakkelijk, maar het ontvangen van echte hulp, meedenken en ondersteuning, dat gebeurt weinig.

Er zijn voldoende kanalen om hulp en/of coaching te krijgen. Maar je kunt het ook dichter bij huis zoeken. Iedereen kent wel iemand, die goed kan schrijven, of goede gesprekken kan voeren. En zelfs als zo iemand echt niet in de buurt is, kun je hulp vragen, gewoon aan een vriend of vriendin of familielid. Of zelfs een buurman. Waar kan de hulp van anderen uit bestaan?

  • Jouw vriend kan je sollicitatiebrief lezen en aangeven welke dingen niet kloppen.
  • Jouw vriend kan je CV lezen en vragen hierover stellen.
  • Je kunt een sollicitatiegesprek oefenen met jouw vriend.
  • Jouw vriend kan je helpen met vacatures zoeken.
  • Jouw vriend kan je helpen met je profilering.

Niet iedereen denkt eraan om anderen om hulp te vragen. Soms komt dat door een gevoel van schaamte, soms denken mensen 'toch niet geholpen te kunnen worden' en soms denken mensen dat er niemand in hun omgeving geschikt is om te helpen.

Jammer, want in feite kan iedereen jou helpen. En de meesten zijn graag bereid om iemand anders te helpen.

Vraag hulp, zodat je die, soms moeilijke en lange, weg niet alleen hoeft te bewandelen!

Hulp bij het solliciteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld