fbpx

Meten is weten!

Sommige mensen weten van kinds af aan wat ze later willen worden. Ze volgen een, voor hun, vastgelegd pad. Doen de middelbare school, daarna een gerichte beroepsopleiding en gaan aan de slag in de baan die ze van kinds af aan altijd al wilden. Helemaal goed. 

Echter, de meeste mensen weten helemaal niet zo goed wat ze willen gaan doen. Er moeten tenslotte al belangrijke (opleidings-) keuzes worden gemaakt op jonge leeftijd. En dat is voor de meesten helemaal niet gemakkelijk. En zo zie je, dat veel mensen na 10 jaar werken het roer omgooien. Ze willen het helemaal anders! Dat kan best, er zijn talloze omscholingsmogelijkheden. Maar, zou het niet beter zijn om al eerder te weten welk beroep WEL bij jou past?

Het wordt vaak al gemakkelijker, wanneer je jezelf goed kent. Daar begint het bij. Als je weet wat je zelf goed kunt en ook wat je niet goed kunt, is het niet meer zo moeilijk om te ontdekken welke banen daarbij horen.  

Jammergenoeg wordt er op scholen weinig aandacht besteed aan 'jezelf'. In het gunstigste geval besteed een docent eens wat aandacht aan zelfreflectie, maar de meeste scholieren en studenten zien dit niet voorbij komen tijdens hun opleiding.  

Niet iedereen 'vindt' iets van zichzelf en veel mensen trekken vragend hun schouders op, wanneer ik ze vraag om een profielanalyse van zichzelf te maken. Naarstig gaan ze op zoek naar wat 'anderen' over ze zeggen.   

Maar als je zelf niet weet waar je sterktes en zwaktes liggen, hoe kun je straks dan een potentiële werkgever hiervan overtuigen?  

Test jezelf! Door jezelf minder of meer uitgebreid te testen, kom je erachter waar jou kracht en zwakte ligt. Doe er je voordeel mee! 

Er zijn veel testen op het Internet verkrijgbaar. Ik werk zelf veel met www.123test.nl. Op deze website vind je allerlei uiteenlopende testen. Zowel persoonlijkheidstesten als beroepskeuzetesten, maar ook testen om een goede SWOT analyse van jezelf te maken.  

Er zijn gratis testen en betaalde testen verkrijgbaar.  Als je wil weten welke test voor jou geschikt zou zijn, neem dan even contact met mij op, ik bespreek graag jouw mogelijkheden met je.

Meten is weten, bij het solliciteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld