fbpx

Vrijwilligerswerk is ook werk

Ja, vrijwilligerswerk is ook werk, zo simpel is dat. Het is werk, waar geen loon tegenover staat. Je doet het dus op vrijwillige basis, al is soms wel een onkostenvergoeding van toepassing. Je hebt geen arbeidsrelatie.

Vroeger werd vrijwilligerswerk voornamelijk gezien als een middel om anderen te helpen. Maar tegenwoordig wordt er anders gekeken naar vrijwilligerswerk. Het is nog steeds een middel om anderen te helpen, maar je kunt er ook jezelf mee helpen. Zo kun je de volgende voordelen halen uit het verrichten van vrijwilligerswerk;

  • Je blijft een dagelijks werkritme aanhouden, waardoor je in het 'werkcircuit' blijft.
  • Je krijgt de mogelijkheid nieuwe mensen te leren kennen en te netwerken.
  • Je kunt nieuwe kennis en vaardigheden opdoen.
  • Je doet iets voor de maatschappij, je bent maatschappelijk verantwoord bezig.
  • Je kunt kennis maken met een voor jou onbekende branche.
  • Je doet werkervaring op.

Vrijwilligerswerk doet het altijd goed op je CV, veel bedrijven waarderen het wanneer je je inzet, zonder dat daar direct een loon tegenover staat.

Niet iedereen kan zich permitteren om vrijwilligerswerk te doen. Maar, ook in het weekend of 's avonds is vrijwilligerswerk mogelijk. En zo kun je toch je ervaring opdoen, terwijl je je salaris verdient met een 'reguliere' baan.

Vrijwilligerswerk is bij uitstek geschikt voor mensen die niet (goed) weten wat ze willen doen. Hiermee kunnen ze ontdekken welke richting ze leuk vinden en ook nog relevante werkervaring opdoen.

Op de website www.vrijwilligerswerk.nl kun je vacatures vinden in heel nederland. Er wordt nieuws over vrijwilligers(werk) gebracht en je kunt stemmen op jouw favoriete vrijwilliger. Ook staat er elke week een vacature in de spotlights.

Laat je jezelf eens voorlichten, wie weet is vrijwilligerswerk ook wel iets voor jou!

Vrijwilligerswerk is ook werk

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld