fbpx

Werken in het buitenland deel 1

De werkloosheid blijft maar stijgen, elk kwartaal lijken er meer werklozen bij te komen. Het vinden van een passende baan is niet gemakkelijk, alleen de beste sollicitanten krijgen snel een baan. 

Maar er zitten ook voordelen aan deze tijden van crisis. Veel mensen dromen al heel lang van een carriere in het buitenland. Maar hebben tot nu toe de stap niet durven of willen nemen. Misschien is het nu dan toch het moment om deze stap wel te nemen! 

Ik zal je niet direct aanraden om je geluk te gaan beproeven in Spanje of Griekenland, omdat de kansen op een baan daar nog een stuk lager liggen dan bij ons. 

Maar heb je wel eens gedacht aan Duitsland, Oostenrijk of Luxemburg? Deze landen hebben de laagste werkloosheidscijfers van Europa. Kansen dus! En buiten Europa liggen misschien nog veel mooiere banen op jou te wachten! 

Op Monsterboard zijn zowel nationale als international banen te vinden. Maar kijk ook eens even naar de volgende websites;

In Australie en Nieuw-Zeeland is het niet gemakkelijk om aan het werk te komen. De immigratiewetten maken het heel erg moeilijk om te emigreren naar die landen. Maar als je het juiste beroep beoefent, ben je opeens juist erg gewild. Deze mazzelaars krijgen zonder al te veel moeite een visum. Ben je werkzaam in het onderwijs, de gezondheidszorg, ICT, agrarische sector, machinebouw (engineering) of handel? Dan hoef je in Nieuw-Zeeland alleen nog aan te tonen dat je gezond, tussen de 20 en 55 jaar oud en van onbesproken gedrag (verklaring goed gedrag van de laatste 17 jaar) bent. Oja, en door een Engelse taaltest komen. 

Hier vind je een lijst van de vaardigheden die in Nieuw-Zeeland op dit moment nodig zijn.

En hier vind je een lijst van de beroepsgroepen waar in Nieuw-Zeeland een blijvend tekort is.

Werken in het buitenland

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld