fbpx

Vakantie vieren? Of solliciteren?

Ja, voor velen is de vakantieperiode al aangebroken. En na een druk schooljaar, waarin jij misschien wel je diploma hebt behaald, wil je heerlijk relaxen ergens op een tropisch strand. En ook als je al even aan het solliciteren bent, kun je wel een heerlijke vakantie gebruiken. Je hebt gelijk, doen!

Alhoewel, altijd doen? Nee, misschien niet altijd. Want als jij straks, lekker bruingebakken en uitgerust, thuiskomt en op je gemak eens gaat kijken welke vacatures er zijn, kun je wel eens te laat zijn. Veel bedrijven bereiden zich juist nu voor op de periode na de zomervakantie. Want in september willen ze weer op volle kracht gaan draaien. En als jij dan pas gaat beginnen met je sollicitaties, zijn veel concurrenten jou al voorbij. Gemiste kans!

Het gaat wat ver om nu meteen te beginnen met solliciteren en je vakantie te annuleren. Maar er zijn wel veel dingen die je nu al kunt doen, om straks mee te profiteren van de 'september drukte'. Denk aan de volgende dingen;

  1. Besteed de tijd voor je vakantie aan voorbereiding. Zorg dat je profielen op je Social Media netjes up to date zijn.
  2. Maak alvast een goeie CV en tref voorbereidingen voor een perfecte motivatiebrief. Straks kun je die gebruiken als basisdocument.
  3. Maak Google alerts aan en zet de zoekagenten van vacaturebanken aan. Op het strand kun je dagelijks even kijken of jouw droombaan niet toevallig voorbijkomt!
  4. Weet precies waarop je gaat solliciteren, zodat je na je vakantie geen onderzoek meer hoeft te doen, maar meteen actie kunt nemen.

En onthoud, dat solliciteren in de zomer beter gaat. Mensen hebben dan meer energie en zin om jouw brief goed te lezen. Daarnaast heb je minder concurrenten, omdat die nu juist op hun badhanddoek in Timboektoe liggen te bakken!

Heel veel succes en een fijne vakantie! 

Vakantie vieren of solliciteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld