fbpx

Jezelf promoten deel 3; let op met wat je zegt!

Laatst las ik een discussie op een groep op LinkedIn, waar ik lid van ben. Normaal gesproken lees ik niet alle berichten, omdat dat vaak teveel tijd kost. Maar in deze draad werd ik echt 'vastgezogen'. De vele opmerkingen en meningen verbaasden me zo, dat ik er een blog aan wil wijden.

Waar ging die discussie over? Nou, het ging over het ventileren van meningen op het Internet en de invloed die je mening ergens op een forum of in een discussie kan hebben bij het vinden van een baan. Velen waren van mening, dat het 'ronduit belachelijk' is als een recruiter een sollicitant 'Googled' en een ietwat extreme meningsuiting ergens op een forum over privézaken, mee laat tellen in zijn beoordeling van die sollicitant. Want privézaken hebben toch niets te maken met werk? En in Nederland kennen we toch een wet, die recht geeft op vrijheid van meningsuiting? Dat zou toch nooit mogen meetellen in een sollicitatieprocedure?

Tegen de mensen die zich hier zo over opwinden, zou ik willen zeggen; "wake up!" We leven in 2020 en de samenleving verandert. Of je dat nu leuk vind of niet. Als je zelf besluit je mening te ventileren via het machtige en wereldwijde Internet, dan kies je er dus ook voor om via dit medium gevonden te worden.

Pas dus op met wat je doet. Blijf altijd beleefd, ga niet schelden. Als je een sterke mening hebt en je wilt die ventileren, prima. Gewoon doen. Maar wel netjes. En neem verantwoordelijkheid voor die mening. Vraag je af welke indruk je maakt met deze mening. 

En daarnaast kan het Internet ook heel positief voor je werken! Als een recruiter een projectleider nodig heeft en op het Internet vele lovende reacties en referenties aantreft van een sollicitant, zal hij snel geneigd zijn om de sollicitant uit te nodigen.

Probeer dus om goed om te gaan met alle mogelijkheden die het Internet je biedt. Dan zal het Internet voor je werken heb je er veel profijt van. En.. wil je dat er absoluut niets over jou gevonden kan worden? Heel eenvoudig, dan plaats je dus ook nergens reacties.

Veel succes met solliciteren!

Pas op met wat je zegt bij het solliciteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld