fbpx

Niet nadenken; Omdenken!

Iedere werkzoekende doet het; peinzen en nadenken. Waarom krijg je zoveel afwijzingen? Waarom duurt het zo lang voordat je een baan vind? Waarom vinden mensen je te oud? Of te jong? Of gewoon niet geschikt? 

Hoe harder hoe lang je ook nadenkt, vaak krijg je niet al je vragen beantwoord. En blijf je dus zitten met je overpeinzingen. En als je niet oppast, kunnen deze onbeantwoordde vragen overgaan in frustratie. En frustratie is geen goede raadgever, zeker niet als je een baan zoekt! 

Wel eens gehoord van 'Omdenken'? 

Omdenken is de denktechniek om problemen te veranderen in mogelijkheden. Zo kon een stoere vader een jongen helpen. Hij bedacht iets simpels maar zo doeltreffends, om de veel weglopende jongen niet kwijt te raken in het bos. Lees hier zijn omdenkverhaal. 

Of lees het verhaal van een incassobureau in de Verenigde Staten. Daar hebben ze een geweldige methode bedacht om wanbetalers hun schulden toch te laten betalen. Door ze te helpen met het vinden van een baan! Lees hier hun geweldige omdenkverhaal.

 En ook John Lennon had een mooi Omdenkverhaal:

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’.

They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life.” 

Omdenken kun je overal toepassen. Ook in je zoektocht naar een baan. Misschien kun je je leeftijd wel positief gebruiken in een sollicitatie, door te tonen dat je meer geduld hebt, je kennis en vaardigheden ten gunste van het bedrijf wilt gebruiken en niet van plan bent om snel te vertrekken. Een lange periode van werkloosheid geeft je de mogelijkheid om jezelf goed onder de loep te nemen, om te onderzoeken of je wel op de goede weg bezig bent en misschien ook wel om nu eindelijk wat meer tijd te kunnen besteden aan je favoriete hobby. Uit veel afwijzingen kun je misschien wel leren dat je beter past bij een ander soort baan dan je tot nu toe hebt gezocht.

Kortom; Omdenken loont. Het geeft je antwoorden, rust en vooral nieuwe inzichten. Kijk op www.omdenken.nl voor honderden cases van Omdenken. Tijdens het lezen krijg ik steevast een hardnekkige glimlach om mijn mond. Jij ook? 

Omdenken geeft energie! En die vernieuwde energie kan je helpen aan een nieuwe carriere! 

Succes met solliciteren! Ik nodig je uit om hieronder jouw eigen omdenkverhaal met ons te delen! 

Omdenken bij het solliciteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld