fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Over online solliciteren

onlinesolliciterenVandaag de dag solliciteert bijna niemand meer op papier. Alle sollicitaties worden digitaal opgesteld en ook digitaal verstuurd. Handig, milieuvriendelijk en snel! Maar let er wel op, dat je ook op de digitale snelweg weet hoe het hoort.

 

En omdat dat nog niet voor iedereen zo duidelijk is, heb ik wat tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Professioneel emailadres. Een hotmail- of gmail adres kun je prima gebruiken om je sollicitatie mee te versturen. Maar let op dat je emailadres geen gekke teksten bevat; zakdoekje33, of lammetje675 of andere gekke benamingen kunnen echt niet! Maak gewoon een professioneel emailalias, met je naam. Dat komt veel professioneler over!
  2. Onderwerp. let erop, dat je een duidelijk onderwerp in deze regel schrijft. Dus: 'Sollicitatie naar de vacature van....', eventueel met een referentienummer erbij.
  3. Inhoud van de email. Je stuurt altijd een CV en een sollicitatiebrief als attachment. Maar, ook in de inhoud van de email hoort een goede tekst te staan. Hier kun je bijvoorbeeld een stukje van je sollicitatiebrief in kwijt. Zet onderaan ook je naam, adres en contactgegevens! (ook al staan die ook in je CV)
  4. Testen. Stuur je complete email eerst naar een vriend. Zo kun je controleren of alles goed overkomt. Zet je eigen emailadres in de bcc, zodat je zelf je sollicitaties ook goed kunt bijhouden. 
  5. Adresgegevens. Schrijf alle adresgegevens van het bedrijf in de brief. Zoek ze op als ze niet in de advertentie staan!
  6. Gebruik een solliciteerknop als deze aanwezig is op de website. Dan kun je via een geautomatiseerd systeem solliciteren. Het bedrijf heef niet voor niets geinvesteerd in een sollicitatiesysteem, hier zijn hun processen op afgestemd. Stuur in dit geval geen email!
  7. Maak een sollicitatiedossier aan, ook digitaal. Hiermee behoud je het overzicht van al je activiteiten.

 

Als je deze richtlijnen in acht neemt, zul je -ook digitaal- goed voor de dag komen. ben je gewend om op papier te solliciteren? Probeer toch te wennen aan online solliciteren. Vraag om hulp als je er niet uitkomt. Solliciteren op papier kan steeds minder!

Meer in deze categorie: « Wat is een assessment?
Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld