fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Wat is een assessment?

Wat is een assessment?'Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure'. Die regel ben je vast wel eens tegengekomen in een advertentie. Dit komt vooral voor bij vacatures vanaf HBO niveau.  

Wat is een assessment?

Een assessment is een combinatie van testen, om zo objectief mogelijk te kunnen beoordelen of jij in staat bent om die functie succesvol te vervullen. Meestal duurt een assessment een hele dag en het programma kan er zo uitzien; 

  • Meestal begin je in de ochtend met enkele schriftelijke testen, zoals een vaardighedentest, een rekentoets of een iq test.
  • Vaak krijg je na de testen een gesprek met een (arbeids) psycholoog. Hierin worden jouw motivaties en drijfveren besproken. 
  • In de middag is het vaak tijd voor enkele rollenspellen, waar soms zelfs professionele acteurs voor worden ingehuurd. In deze rollenspellen krijg jij een rol toebedeeld. Er wordt een (lastige) situatie nagebootst, waarin wordt bekeken hoe jouw gedrag is.
  • Na het assessment krijg jij een rapportage van jouw performance. Even later hoor je van het bedrijf of je bent aangenomen! 

Een assessment kan ook bestaan uit onderdelen van het hierboven genoemde programma, bijvoorbeeld alleen een test of een rollenspel. Meestal hoor je minimaal een week vantevoren dat je bent uitgenodigd voor een assessment. Ook hoor je dan wat het programma is. Vraag erom, als het je niet helemaal duidelijk is. Je moet je tenslotte voorbereiden! 

Je kunt je voorbereiden, door zelftesten op het internet te maken. En oefen een rollenspel met iemand, een vriend of familielid. Zoek in de advertenties welke competenties er gevraagd worden en bedenk welke moeilijke situaties hier kunnen ontstaan. De STARR methode kan je helpen om te oefenen in je manier van reageren. Hier kun je heel veel zelftesten maken, die je helpen in je voorbereiding. 

Doe je best, maak wat van dat assessment!

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld