fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Een baan met Facebook!

FacebookDe meeste mensen weten wel dat LinkedIn HET online medium is waarmee je een baan kunt vinden. En dat klopt ook, je kunt niet zonder LinkedIn als je een baan zoekt. 

Maar wist je dat je ook Facebook heel goed kunt gebruiken om jezelf te profileren? Er zijn nog niet zo heel veel mensen die dat doen, dus als je er nu mee begint, kun je jezelf nog heel goed onderscheiden.  

Om te beginnen moet je niet je eigen, privepagina op Facebook gebruiken voor het zoeken naar een baan. Dan gaan privé- en werkzaken door elkaar heen lopen en dat is niet wenselijk. Maak dus een nieuwe pagina aan. Bijvoorbeeld een communitypagina. Deze pagina gebruik je om jezelf te profileren voor die nieuwe baan!  

Als je je pagina hebt gemaakt, heb ik nog de volgende tips voor je;

  1. Maak een omslagfoto in het juiste formaat, dat is 851 pixels breed en 315 pixels hoog. Maak een afbeelding die aanspreekt, het liefst met jouw foto en een tekst. Bijvoorbeeld een pocket CV!
  2. Bij www.pizap.com kun je heel gemakkelijk omslagfoto's voor Facebook maken. Schrik hier niet van de drukke layout, maar klik op de groene startknop. Kies vervolgens voor collage en dan voor Facebook. De rest wijst zich vanzelf. Handige tool!
  3. Denk goed na over de inhoud die je gaat plaatsen. Hij moet mensen aanspreken. Schrijf bijvoorbeeld wel over je sollicitaties, maar probeer geen bedrijven bij naam te noemen. Niet iedereen waardeert dat.
  4. 'Like' de pagina's van bedrijven waar je zou willen werken. Hierdoor blijf je op de hoogte van nieuws en wie weet kun je jezelf in de kijker schrijven!
  5. Begin met het verzamelen van likes op je nieuwe pagina, bij je familie en vrienden. Daarna ga je actief bezig met het plaatsen van inhoud die andere mensen leuk vinden en graag delen.
  6. Overweeg om artikelen te promoten. Dat kost je een paar euro, maar het kan je veel promotie opleveren!
  7. Wees creatief. Plaats leuke foto's en vooral video's! Vooral video's zijn helemaal hot op Facebook. Je kunt er verschil mee uitmaken!
  8. Wordt lid van groepen met andere werkzoekenden. Bouw dat netwerk, help elkaar!
  9. Er zijn ook groepen op Facebook waar je vacatures vindt. Gewoon even zoeken naar vacatures en like de pagina van je keuze. Voila, jij ziet allerlei vacatures in je tijdlijn verschijnen! 

Miljoenen mensen komen dagelijks op Facebook. Ook die Recruiter en die HR Manager en ja, zelfs die CEO van die Multinational waar jij wilt werken. Doe er je voordeel mee! 

Hulp nodig bij het maken van een Facebook pagina? Mail me even, voor wat vrijblijvend advies of echte ondersteuning! Info@sollicitatiehulp.org 

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld