fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Blijf gezond en vindt die baan

Een goede gezondheid helpt je bij het vinden van een baan!Ja, het mag klinken als een cliché, maar het is echt waar. Je gezondheid is belangrijk. Zo belangrijk, dat het zelfs je kans op een baan kan beïnvloeden!  

Als je echt ziek bent, kun je niet zoveel. Met hoge koorts lig je in bed en er komt helemaal niets uit je handen. Als je je topfit voelt, kun je de hele wereld aan en is niets te moeilijk of te gek. Dit zijn natuurlijk twee uitersten, maar ook als je meer in het gemiddelde gaat kijken, zie je dat je welzijn sterk verbonden is met je gezondheid. 

Mensen die al een geruime tijd geen baan hebben kunnen vinden, vinden het vaak moeilijk om de moed erin te houden. Ze worden cynisch en gaan langzaam geloven dat ze simpelweg niet goed genoeg zijn voor een baan. Die sombere gedachte kan de boventoon gaan voeren, waardoor de energie als het ware 'uit je lichaam weglekt'. Hierdoor word je moe en futloos, gaat grijpen naar zoetigheden en onverantwoorde snacks. En die zorgen tenslotte voor een nog groter gebrek aan energie. 

Het is echt belangrijk om dit proces te stoppen, want onbewust straal je uit dat je het even niet meer ziet zitten. En daarmee verklein je je kans op die baan nog meer. 

Zodra je dit bij jezelf herkent, moet je aan de rem trekken. Het is tijd voor een andere koers. En die begint bij jezelf. Zorg ervoor, dat je gezond eet, minimaal 3 stuks fruit per dag, veel groente en weinig tot geen suiker eet. Beweeg regelmatig en hou je aan het ritme dat werkenden ook hanteren. Lees kranten, blijf op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt. 

En als je gaat solliciteren, eet dan 3 uur voor je sollicitatiegesprek geen suiker meer! Suiker zorgt voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. En zodra de suiker is verwerkt, zakt diezelfde bloedsuikerspiegel zo snel, dat je moe word. En moeite hebt met concentreren. En dat is niet goed als je net aanschuift voor een stevig interview! 

  • Vitamine B6 maakt je alert en gemotiveerd. Dit zit in vlees, vis, eieren, brood en graanproducten.
  • Vitamine B12 is goed voor de hersenstofwisseling en je geheugen. Dat zit in vlees, vis, eieren, melkproducten en kaas.
  • L-Theanine werkt goed tegen stress en concentratieproblemen. Dit is een aminozuur, dat vooral in groene thee zit. 

Je zult merken dat het echt helpt om hier rekening mee te houden, je zult meer ontspannen en vol met zelfvertrouwen dat sollicitatiegesprek ingaan. En dat straal je ook uit. 

Succes met solliciteren!

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld