fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Een nieuwe baan met Twitter!

Laat Twitter je helpen!De meeste mensen kennen Twitter wel. De ene heeft er wel eens van gehoord en de ander tweet zijn ziel en zaligheid, wel 50x op een dag, de digitale ruimte in. Maar de meeste mensen 'doen er wel eens wat mee'. 

Twitter is leuk! En kan ook nog heel handig zijn om jou te helpen in je zoektocht naar een baan.

 Wat is twitter? Twitter is een online medium, waarmee je kleine berichtjes, van maximaal 140 tekens, kunt sturen naar de mensen die jou volgen. Je kunt andere mensen volgen en zoeken naar onderwerpen die jou interesseren. Bijvoorbeeld zoeken naar een baan! een tekstberichtje heet een 'tweet'. En een zoekopdracht moet altijd vergezeld worden van een Hashtag (#). 

Als je een uitgebreide handleiding wilt inzien over twitter, kun je die hier inzien! 

Hier kun je leren hoe je een account aanmaakt en tweets kunt plaatsen. Maar wat kun je nu doen om Twitter in te zetten voor je zoektocht naar een baan? De volgende stappen helpen je om dit voor elkaar te krijgen;

  1. Maak je profielpagina aantrekkelijk voor recruiters en bedrijven. Zet in je omschrijving van je beschikbaar bent en voor welke baan. Plaats een zakelijke pasfoto en een zakelijke header, het liefst een zelfgemaakte header met een pocket cv erin! Dan val je direct op.
  2. Tweet regelmatig dat je beschikbaar bent en op zoek naar een baan. Gebruik bijvoorbeeld de volgende hashtags: #zoektwerk #zoektbaan #beschikbaar. Deze hashtags worden veel gebruikt door recruiters, om mensen te zoeken voor hun vacatures. En als jij die hashtags in je tweet gebruikt, kunnen ze jou vinden!
  3. Zoek zelf tweets met hashtags, zoals #vacatures #vacature #baan. Hiermee kunnen bedrijven en recruiters weer adverteren. En jij kunt hen vinden! Er zijn nog meer soorten zoekopdrachten, die je kunt lezen in de hierboven genoemde handleiding.
  4. Zoek bedrijven, w&s bureau's en recruiters die interessant voor jou zijn en volg ze! Zo ontvang je al hun tweets en kun je niks missen. De Twitter bedrijvengids kan je hierbij helpen.
  5. Zoek een goede manier om je tweets bij te houden, bijvoorbeeld met Hootsuite of Tweetdeck. Lees hiervoor ook de handleiding.
  6. Tweet links naar je LinkedIn profiel en laat weten hoe mensen jou kunnen volgen op Twitter! 

Als je nog niet bekend bent met Twitteren, zul je best even moeten oefenen. Maar oefening baart kunst en wie weet ga je het echt leuk vinden. Je zult niet de eerste zijn die een baan vind via Twitter! 

Heb je hulp nodig bij het inrichten van je Twitteraccount voor het vinden van een baan? Neem even contact met me op via de livechat of email: info@sollicitatiehulp.org

Wil je leren hoe je een goed LinkedIn profiel aanmaakt, in 8 stappen? Lees het hier. 

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld