fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Vakantie voorbij... Solliciteren!

vakantie bijna afgelopen? Solliciteren!Voor de meeste mensen is de vakantie bijna voorbij. Sommigen zijn alweer aan het werk en anderen kunnen nog even genieten van hun vrije tijd. 

En weer anderen hebben eigenlijk geen vakantie gehad, want geen baan = geen vakantie. Althans, niet echt. En waar werkenden soms maar moeilijk weer in het werkritme kunnen komen, beginnen werklozen het nieuwe seizoen zonder baan. Hoe behoud je nu de motivatie om vol nieuwe energie verder te gaan met solliciteren? 

Lees de volgende tips om weer enthousiast aan de slag te gaan;

  1. Weet dat er net na de vakantie altijd meer vacatures zijn dan in andere tijden van het jaar. Veel bedrijven starten dan met nieuwe budgetten en nieuwe projecten. Zorg dat je erbij bent!
  2. Ook recruiters hebben vakantie gehad. Vaak starten zij ook uitgerust aan hun nieuwe seizoen en zijn hierdoor weer professioneler en minder snel geïrriteerd. Doe er je voordeel mee, bel gerust een keer vaker voor meer informatie over die vacatures!
  3. Na de vakantie starten ook nieuwe workshops, trainingen en opleidingen. Misschien kun jij naast het solliciteren, een opleiding gaan doen? Het vergroot je kansen!
  4. Na de vakantie worden nieuwe stageplaatsen vastgesteld. Als jij een leer/werkplek zoekt, moet je nu je slag slaan!
  5. Maak een sollicitatiebudget voor jezelf. Wat kun en wil je reserveren, om jouw baan te vinden! Coaching kost geld, maar kan je echt helpen om jouw baan eerder te vinden. Maak een budget. Dan weet je wat je uit kunt geven. Het maakt het gemakkelijker om keuzes te maken.

Doe je voordeel met mijn tips. Neem je voor om JOUW baan te vinden in dit jaar en hou je hieraan! Beloof jezelf die droombaan en haal alles uit de kast om hem te krijgen!

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld