fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Oeps! Een foute recruiter!

Slechte recruiter?Lang geleden schreef ik een blog over vooroordelen. Die kun je hier teruglezen. Een vervolg hierop is deze week; de recruiter. In al mijn workshops, trainingen en coachingsessies zeg ik dat ik uitga van een recruiter, die zijn vak verstaat. D.w.z. iemand die een interview afneemt zonder zijn vooroordelen een grote rol te laten spelen, iemand die de STARR methode toepast, zonder dat deze al te overduidelijk ‘opgelezen’ wordt, iemand die ervoor zorgt dat de sollicitant op zijn gemak wordt gesteld en iemand die een goed gesprek tot stand brengt, in plaats van vragen op de sollicitant afvuurt, zonder al te goed te luisteren naar de antwoorden. 

Voor de duidelijkheid; zo’n 75% van de recruiters voldoet aan deze kwaliteitsstandaard. Zij zijn goed opgeleid en hebben voldoende ervaring om een stevig gesprek te voeren. Maar dan is er nog altijd 25% van de recruiters, die deze vaardigheden niet bezitten, of nog niet hebben ontwikkeld. Of ze hebben zulke hoge targets, dat ze maar 10 seconden de tijd hebben om een brief en cv te lezen. En dat is echt niet voldoende. Als je de pech hebt om door iemand van deze groep geïnterviewd te worden, moet je vooral proberen te scoren op de volgende punten; 

  • Zorg voor een persoonlijke klik, de recruiter moet jou ‘aardig’ vinden.
  • Zorg ervoor dat er niets op je uiterlijk aan te merken valt.
  • Probeer het gesprek af te stemmen op hetgeen de recruiter graag wil horen.
  • Probeer geen lange antwoorden te geven waarin je jezelf toelicht. De recruiter luistert na 15 seconden niet meer, hij is al bezig met zijn volgende vraag!
  • Erger je niet aan een slechte interviewstijl. Dat ga je uitstralen en je kunt rekenen op een afwijzing.
  • Relativeer en bedenk of jij wel wilt werken voor een bedrijf die zo met haar personeel omgaat. 

Pas hierbij wel op, dat je niet te snel roept dat de recruiter niet goed was. Op dat moment leer je zelf namelijk niets. Ook als pech hebt, met een incompetentie recruiter voor je, betekent dat  niet dat de zaak bij voorbaat is verloren. Zorg er dus voor, dat je zelf steeds scherp blijft, je beste beentje voor zet en jezelf goed presenteert. Je gesprekspartner mag incompetent zijn, jij bent dat zeer zeker niet! 

Tenslotte is het nog van belang dat je nooit achteraf negatief spreekt over de recruiter, hoe moeilijk dat soms ook is. De wereld kan klein zijn en voor je het weet krijg jij een naam van 'die lastige sollicitant'. Dat moet je ten alle tijde voorkomen!

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld
0
keer gedeeld