fbpx

STOP met zinloos solliciteren

100 Sollicitaties verstuurd en net zoveel afwijzingen? STOP! Je doet iets niet goed!

Ik hoor het regelmatig, mensen die 100 of meer sollicitaties hebben verstuurd en (vrijwel) nooit worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De motivatie is tot een vriespunt gezakt en de energie is op. 

STOP HIERMEE. Vandaag nog. Het is niet goed voor je om door te gaan. Het is zelfs schadelijk. Het tast je eigenwaarde aan en je kans op een baan zakt met de dag. Je komt terecht in een negatieve spiraal, waarin je steeds verder wegzakt. Je sollicitaties stralen je wanhoop uit en worden meestal direct op de stapel afwijzingen gelegd. je ziet de einddatum van je uitkering in zicht komen en de behoefte aan betaald werk groeit met de dag. Zo erg, dat het je leven gaat beheersen en aan niets anders meer kunt denken. 

Nogmaals; STOP ERMEE. 

Maar wat moet je dan wel doen? Je wilt tenslotte een baan vinden. En dat moet ook niet te lang meer duren. Dat kan! Maar alleen als je het op de juiste manier aanpakt. Stel jezelf de volgende vragen;

  1. Weet je wel wat je kunt en wilt? Ken je je goede en slechte eigenschappen? Weet je waar je competenties liggen?
  2. weet je wel wat er op de arbeidsmarkt te koop is en hoe je 'jouw' branche moet benaderen? Weet je welke manieren er zijn om jezelf te profileren? 
  3. Weet je wel hoe je moet solliciteren op een vacature, pak je het op de goede manier aan?
  4. Weet je wel hoe je een sterke sollicitatiebrief en cv maakt? Die ook aanspreekt bij de lezer en opvalt in de grote massa, op een positieve manier? 
  5. Weet je wel hoe je je moet voorbereiden op en gedragen tijdens een sollicitatiegesprek? Weet je een positieve indruk neer te zetten en weet je jezelf te verkopen? 
  6. Leer je wel van je afwijzingen? Weet je precies waar het fout gaat?  

Mensen die 100 of meer sollicitaties hebben verstuurd, zullen in geen geval alle vragen met 'ja' beantwoorden. Solliciteren is echt een fulltime job, je kunt het niet even tussen de bedrijven door doen. Voor kwetsbare groepen, zoals allochtonen, starters, senioren en gehandicapten, is solliciteren nog moeilijker dan voor anderen. En juist voor deze mensen zijn deze stappen zo belangrijk. 

Je zult zien, dat je met veel tijd, aandacht en energie, wel die baan kunt vinden die bij je past. Mits je het juiste pad volgt en bereid bent om heel hard te werken. 

Hulp nodig? Stuur me even een email, ik help je graag! 

Stop met zinloos solliciteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld