fbpx

Soar. Succesverhalen als techniek! Het werkt altijd.

SOAR. Dat is een techniek, om jezelf te verkopen met succesverhalen. Met obstakels die je hebt overwonnen. Soar maakt je sterk en krachtig. Lees verder, dan leg ik uit hoe je het kunt gebruiken bij het solliciteren!

Kun jij zomaar een paar succesverhalen over jezelf vertellen? Deze vraag stel ik vaak aan mijn klanten, die ik help met het solliciteren. Meestal wordt er even diep nagedacht, wenkbrauen gefronst en gezucht.  En dan steevast het antwoord: "Dat vind ik nou zoooo lastig!" Want mensen vinden het lastig om een succesverhaal van zichzelf te bedenken. Laat staan 5! Maar, met de soar wordt het een stuk gemakkelijker. Je leert jezelf als professional te verkopen.  

Succesverhalen zijn belangrijk om paraat te hebben. Want er wordt naar gevraagd in een sollicitatiegesprek. Gegarandeerd. Daarnaast kun je ze ook gebruiken in je sollicitatiebrief. Ze kunnen het verschil uitmaken tussen een baan en geen baan, zo simpel is het.

En, goed nieuws! Iedereen heeft succesverhalen. Jij ook. Wel 100. En als je dan bedenkt dat je er slechts 5 tot 10 nodig hebt, valt het alweer mee! Als je de soar techniek gebruikt geef je jezelf handige handvatten om op een gestructureerde manier te vertellen welke successen jij op je naam hebt staan. Je kunt ze uit je hoofd leren. En ik kan je garanderen dat deze soar techniek jou enorm gaat helpen om jezelf te verkopen!

Om je een beetje op weg te helpen met de soar techniek, kun je de volgende stappen gebruiken om een succesverhaal te 'bedenken'. Let op, het gaat hier niet om verzonnen verhalen, je beschrijft waargebeurde situaties van jezelf! Gebruik elke letter van de soar techniek om je verhaal structuur te geven. Elke letter is als het ware een korte alinea: 

 

Situatie - Beschrijf een situatie, waarin je voor een uitdaging kwam te staan.

Obstakels - Beschrijf obstakels die je moest overwinnen, om de situatie op te lossen.

Activiteiten - Beschrijf de activiteiten die je hebt ondernomen. Welke acties heb je ondernomen, wat heb je precies gedaan en waarom?

Resultaten - Beschrijf de resultaten die je hebt behaald en het voordeel voor je werkgever. 

 

Zoals je ziet lijken deze stappen op de STARR techniek. Alleen is de T(aak) nu de O (bstakels) geworden. Hierdoor kan de recruiter beoordelen hoe jij met obstakels omgaat. 

Ter verduidelijking geef ik een voorbeeld; 

Stel dat een interviewer de volgende vraag stelt: "Vertel eens over een situatie, waarin je een aanzienlijk groter marktaandeel voor je werkgever hebt kunnen realiseren in een moeilijke markt" 

Jouw SOAR antwoord kan dan zijn; 

Ik was Salesmanager bij Van wesem Witgoed BV. We hadden te maken met een markt, waarin veel mensen via Internet hun wasmachines vergelijken en kopen. De verkopen vanuit de winkels, maar ook online, liepen terug.(S van Soar)

Ik werd aangenomen om deze teruglopende inkomsten te herstellen. Niemand wist waar het aan lag. Ook bij ons konden mensen online kopen. Maar ze deden het niet. De winkelmedewerkers klaagden over een hoge werkdruk en lastige klanten. (O van sOar)

Ik heb een onderzoek gedaan en hieruit bleek dat onze klanten nog steeds in de winkel kwamen, maar hun wasmachine toch elders of online kochten. Ik heb toen een enquete gedaan. Hieruit bleek weer dat onze klanten graag bij ons zouden willen kopen, maar wel wanneer zij dat wilden. (A) We hebben onze openingstijden verruimd en onze winkelmedewerkers een cursus klantenomgang aangeboden. Daarmee hebben we ons marktaandeel vrij eenvoudig weten terug te krijgen. De directie was blij verrast dat we niet alleen de omzet terugkregen, maar ook dat de mederwerkers meer plezier hadden in hun werk en de klanten veel tevredener. Ze zijn niet meer bang om klanten te vragen om hun mening. (R van soaR)

Tip; zoek het niet altijd in hele grote successen. Ook kleine successen boeken resultaat. Leer er een stuk of 5-10 uit je hoofd en je zult nooit meer om een goed antwoord verlegen zitten! begin met kleine succesjes in je soar techniek. Weet je echt niets te vertellen? Check dan oude verslagen van je functioneringsgesprekken. Of vraag aan oud-collega's hoe ze jouw werk hebben ervaren. Erover praten brengt al snel herinneringen naar boven!

Hulp nodig bij het omschrijven van succesverhalen met de soar techniek? Mail me even, ik help je! (info@sollicitatiehulp.org)

Ik ben actief op LinkedIn, bezig met het vergroten van mijn netwerk. Maak je een connectie met me? Check hier mijn LinkedIn profiel: https://www.linkedin.com/in/judithschoorlemmer/ 

Wil je graag een sollicitatiegesprek oefenen? Als je dat een paar dagen doet voordat je op sollicitatiegesprek mag, heeft dat heel erg veel effect! Ik leer je de soar techniek en alle moeilijke vragen die gesteld kunnen worden! Klik hier om meer te lezen over het oefenen van een sollicitatiegesprek. 

Image

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld