fbpx

Rust zal je redden

Elke dag lees je de schreeuwende krantekoppen; werkloosheid torenhoog, moeilijk om banen te krijgen etc. In mijn vorige blog schreef ik hier al over, dat je je niet moet laten ontmoedigen door alle negatieve berichten.

Nu wil ik daar iets verder in gaan. mensen die een baan zoeken, zijn vaak onrustig. Overal struinen ze de kranten en internet af en meestal laten ze zich ook nog overal voorlichten. een 'dagje uitzendbureau's' hoort er meestal ook bij. En als het resultaat dan uitblijft, wordt de onrust alleen maar erger.

Nu vind ik een actieve houding goed, broodnodig zelfs. Zonder een actieve houding krijg je geen baan, zeker niet in deze tijd. Maar activiteit is iets anders dan onrust. Ook al is het begrijpelijk dat je onrustig bent omdat je geen baan hebt, het werkt echt contra-productief.

Probeer niet teveel tegelijk te doen en administreer je sollicitatieproject zorgvuldig. Houd bij waar je solliciteert, op welke vacatures je reageert en houdt bij welke contactpunten er zijn en wat de resultaten hiervan zijn. En natuurlijk bewaar je je verstuurde CV's en sollicitatiebrieven ook.

Blokkeer elke dag twee of drie uur in je agenda, om je bezig te houden met het solliciteren. Probeer ook je telefooncontacten in die tijd te doen. Maak een actieplan met taken die je in je agenda zet. Hou je hieraan, zodat je altijd up-to-date bent. Probeer je naast die uren bezig te houden met andere dingen.  

Rust bij het solliciteren

Please publish modules in offcanvas position.

0
keer gedeeld