fbpx

Personal branding #5; een persoonlijke website

Personal branding. Daar gaat het om, bij het solliciteren. En dit kan op veel manieren. Bijvoorbeeld met een persoonlijke website! Voor heel veel mensen is een eigen website ver van hun bed. Surfen op het Internet kan inmiddels iedereen wel, maar daar blijft het meestal bij. En met de opkomst van social media lijkt het ook overbodig om zelf een website te maken. Want je kunt toch een account aanmaken?

Jammer! Want een eigen website heeft de volgende voordelen;

 1. Je begeeft jezelf op het Internet via je eigen kanaal, zonder verwijzingen naar Facebook, LinkedIn, andere Social Media of blogsoftware.
 2. Je 'bouwt' je eigen podium, waar je helemaal zelf bepaalt welke informatie je wilt delen met het grote publiek. Dat is echte personal branding!
 3. Je bent veel beter vindbaar voor recruiters en bedrijven.
 4. Je kunt meer informatie over jezelf kwijt dan op je cv past. En je kunt bloggen op je eigen website! Zo word je ook goed vindbaar. 
 5. Je kunt links plaatsen naar je eigen Social Media accounts.
 6. Je kunt op je cv verwijzen naar je eigen website, zodat je een kans bied om meer van jou te weten te komen.
 7. Je presenteert je op geheel eigen wijze, zoals jij bent. Over personal branding gesproken...
 8. Je onderscheidt je in positieve zin van je concurrentie op de arbeidsmarkt.
 9. Je laat zien dat je goed thuis bent in de digitale wereld. Jij gaat met je tijd mee!
 10. Je bent niet meer afhankelijk van externe platforms. Weet je nog Hyves? Toen Hyves verdween, waren ineens alle accounts verdwenen. Ook de hele grote accounts, met miljoenen volgers...  

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het hebben van een eigen website biedt zoveel voordelen, dat deze vorm van personal branding echt het overwegen waard is. 

Maar wat komt er nu allemaal kijken bij een eigen website voor je personal branding?

 1. Je moet een domeinnaam aanvragen (dat wordt de url van de website. Dit kan je eigen naam zijn, maar ook een bedrijfs- of andere naam).
 2. Je moet de bestanden van je website bij een host onderbrengen, zodat de website voor de hele wereld zichtbaar wordt.
 3. Je moet een layout verzinnen of een bestaand template gebruiken. Wordpress of Joomla zijn gratis website software systemen, die heel gebruikersvriendelijk zijn. 
 4. Je moet de website inhoud geven, dmv tekst en afbeeldingen.
 5. Je moet de website tijdig updaten en beheren. En niet te vergeten; beveiligen!

Dat lijkt nogal wat werk. En eerlijk gezegd, dat is het ook wel. Niet voor niets zijn er veel mensen die hun werk hebben gemaakt van het bouwen en beheren van websites. Als je het echt professioneel wilt aanpakken raad ik je aan om een professional te zoeken die je kan helpen. Beter wat investeren, dan onprofessioneel over te komen. Het gaat tenslotte om je personal branding!

Maar, als je jezelf enkel wilt profileren voor de arbeidsmarkt, kun je volstaan met een kleine, eenvoudige website, waarin je je cv en persoonlijke informatie zet. Dat maakt het minder ingewikkeld. 

Het toeval wil, dat ik enkele jaren geleden van mijn hobby mijn (tijdelijke) werk heb gemaakt. Ik heb een webdevelopment bureau gehad. Hierdoor heb ik vele websites voor klanten gemaakt. En ik kan je dus helpen met een persoonlijke website, van a tot z. 

Meer info en een eventuele prijsopgave voor jouw persoonlijke website? Mail me even, op info@sollicitatiehulp.org 

Zien we jou binnenkort ook op de digitale snelweg verschijnen?

Wil je zelf leren hoe je sneller een baan kunt vinden? Check mijn online training 'cv en sollicitatiebrief'. Klik hier om meer te lezen.

Ik heb mijn 10 alllerbeste sollicitatietips voor je uitgewerkt. Je mag ze gratis downloaden. Wie weet vind je hierdoor eindelijk wél die baan! Klik hier om de tips op te vragen.

Als je me uitnodigt om een connectie op LinkedIn te maken, kun je mijn dagelijkse tips en nieuwtjes op LinkedIn volgen. Klik hier om met me te connecten.

Een eigen website, om te solliciteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Please publish modules in offcanvas position.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld