Hoe val je op met je cv?

Tegenwoordig is de concurrentie moordend als je gaat solliciteren. Het gebeurt niet zelden, dat er honderden sollicitaties binnenkomen op populaire vacatures. Dan is het belangrijk dat jouw CV positief opvalt. Niet door gekleurd papier en gekke cadeautjes te gebruiken. Houd het zakelijk en netjes. 

cv

Door de volgende tips kun je ervoor zorgen, dat je op een positieve en zakelijke manier opvalt:

  1. Voeg een kleine foto toe, waar je goed en zakelijk op staat. Investeer een paar euro om zakelijke pasfoto's te laten maken.
  2. Gebruik dikgedrukte regels die als "eyecatcher" fungeren. Mensen scannen dik gedrukte letters altijd eerst.
  3. Zorg dat er niets op je CV aan te merken valt, dat alles klopt.
  4. Een CV wordt vaak electronisch gelezen. Als je links toevoegt naar je profielen op Social Media, kan de lezer meteen doorklikken.
  5. Probeer enkele aanbevelingen te krijgen van oude collega's. Desnoods link je in je CV naar aanbevelingen op je profiel op LinkedIn. (Wees niet bang om een aanbeveling te vragen aan anderen!)

Over opvallen zijn veel discussies gaande. Sommige mensen vinden het te ver gaan om op te vallen en voor anderen kan het niet gek genoeg zijn. Denk eraan, dat je altijd opvalt op een manier die bij jou past. En natuurlijk ook bij het bedrijf, waar jij gaat solliciteren. Daarnaast is het ook nog afhankelijk van de functie waarop je solliciteert. Denk hier goed over na.

Wil je zelf leren hoe je een modern en profesisoneel cv maakt? En hoe je een sollicitatiebrief schrijft, die je kansen op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek enorm verhoogt? Lees meer over mijn online training cv en sollicitatiebrief!

Banner cv en sollicitatiebrief training