fbpx

Moderne sollicitatiebrief? Die ziet er zo uit!

Een moderne sollicitatiebrief, dat wil iedereen. Oftewel; de sollicitatiebrief '2.0'. Maar wat betekent het nu? 

2.0 betekent eigenlijk niets meer, dan 'het nieuwe, interactieve tijdperk'. Vroeger (enkele jaren geleden nog!) was het op Internet slechts mogelijk om informatie te downloaden. Tegenwoordig valt er op de meeste websites veel meer interactiviteit te bespeuren. Zo kun je bij vacaturewebsites je eigen cv uploaden. Er is meer en meer interactiviteit op het Web. En dat is dus Web 2.0. En dit gebruik je voor een moderne sollicitatiebrief.

Ook bij het solliciteren kun je gebruik maken van deze moderne technieken. Je kunt een standaard sollicitatiebrief meesturen, die je meestal upload via een website van het bedrijf waar je solliciteert of de website van de recruiter. Met een beetje geluk ben je goed in schrijven, of heb je mijn tips en trucs toegepast! Maar het kan nog een stukje mooier en moderner. met de moderne sollicitatiebrief. 

De moderne sollicitatiebrief is een motivatiebrief, waarin je niet alleen uitlegt waarom juist jij geschikt bent voor de vacature, maar je laat je potentiële werkgever een klein stukje 'proeven' van wat jij te bieden hebt.

Hoe doe je dat?

  1. Zorg voor mooie profielen op Facebook,en LinkedIn die perfect aansluiten bij je cv.
  2. Bespaar tijd voor de recruiter en link de teksten in je brief aan je profielen (of enkele hiervan). Let erop dat de lionkjes ook goed klikbaar zijn. 
  3. Heb je voor een vooraanstaand bedrijf gewerkt, plaats dan een linkje naar hun website.
  4. Heb je een website, of blog, dat interessant is voor je potentiële werkgever? Vertel erover en plaats weer een link!
  5. Maak een link van je e-mailadres, hiermee maak je het heel gemakkelijk voor de Recruiter om contact met jou op te nemen. Ook hier geldt weer; maak het linkje goed klikbaar.

Met een moderne sollicitatiebrief, oftewel een sollicitatiebrief 2.0 maak je het interessant en gemakkelijk voor je potentiële werkgever om een goed beeld van je te krijgen. Hiermee kun je ook nog de nadruk leggen op banen waar je trots op bent. Wedden dat de recruiter de niet gelinkte werkgevers in je brief of cv niet meer checkt? Nee, hij neemt meestal de makkelijkste weg om jou te leren kennen! En kom dus uit bij jouw beste prestaties.

Wil je zelf, in je eigen tempo, leren hoe je een modern cv en een moderne sollicitatiebrief schrijft? Dat kan nu! met mijn gloednieuwe online training 'cv en sollicitatiebrief' leer je binnen 3 maanden hoe je het goed aanpakt. Al mijn tips, adviezen en coaching zitten in deze mooie training. Met lessen, video, instructies en vooral veel voorbeelden en downloads! Klik hier om meer te lezen over deze mooie online training. 

Image

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld