fbpx

Kleding voor het sollicitatiegesprek

Kleding voor het sollicitatiegesprek. Ja hoor, het bestaat. En dat is best handig! Veel mensen vinden het lastig om kleding uit te kiezen voor een sollicitatiegesprek. En dat het ook zijn, zeker als je in je dagelijks leven niet zoveel interesse hebt in mode. 

Om het je wat makkelijker te maken, geef ik je de volgende tips. Zodat jij goed voor de dag komt als je op sollicitatiegesprke mag. Hou hier altijd rekening mee;

  • Draag geen hoofddeksels, hoe leuk dat hoedje je ook staat. Laat jezelf zien!
  • Geen diepe decolleté, dat komt niet professioneel over.
  • Loop niet op te hoge hakken. Je gaat niet naar een gala.
  • Gekke stropdassen kunnen echt niet tijdens een sollicitatiegesprek!
  • Zorg ervoor dat je kleding smetteloos schoon is. Dus; niet eten of drinken, vlak voordat je op gesprek gaat. 
  • Gebruik niet teveel make-up. Dat maakt je niet altijd mooier. 
  • Rook nooit een sigaret voordat je naar binnen gaat. De geur blijft zeker nog een half uur om je heen hangen. En dat is vandaag de dag 'not-done'. 

Deze tips zijn aardig, maar de meeste mensen weten ze wel. Om je nu ook op weg te helpen met de nuances, delen we de juiste kleding in 3 categorien in;

  • Business formal (echte formele kleding, zoals een pak of mantelpak. Dit wordt vaak gebruikt in de financiele sector.)
  • Business casual (semi-formeel, deze kleding kun je ook bij je werk zelf dragen, deze stijl wordt het meest gebruikt en is vrijwel altijd 'veilig')
  • Casual (hieronder vallen bijvoorbeeld jeans. Gebruik deze stijl alleen wanneer je zeker weet dat het gewaardeerd wordt) 

Bij online warenhuis Otto hebben ze hier heel leuk op ingespeeld. Zij verkopen kleding die specifiek geschikt zijn om te gaan solliciteren, onderverdeeld in de 3 bovenstaande categorien. Zoek je kleding om te solliciteren, of wil je gewoon wat inspiratie opdoen? Klik dan hier om de sollicitatiekleding van Otto te bekijken. 

In alle gevallen geldt; pas je kledingstijl aan op het bedrijf waar je op sollicitatiegesprek gaat. Hier kun je gemakkelijk achter komen door de website van het bedrijf te bezoeken en te onderzoeken wat de cultuur is en hoe mensen gekleed gaan. In deze tijd van Corona zijn veel sollicitatiegesprekken online. Maar ook dan is het belangrijk dat je de juiste kleding aantrekt. Van top tot teen!

Veel succes met solliciteren!

Wil je zelf leren hoe je sneller een baan kunt vinden? Check mijn online training 'cv en sollicitatiebrief'. Klik hier om meer te lezen.

Ik heb mijn 10 alllerbeste sollicitatietips voor je uitgewerkt. Je mag ze gratis downloaden. Wie weet vind je hierdoor eindelijk wél die baan! Klik hier om de tips op te vragen.

Als je me uitnodigt om een connectie op LinkedIn te maken, kun je mijn dagelijkse tips en nieuwtjes op LinkedIn volgen. Klik hier om met me te connecten.

Kleding voor het solliciteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Please publish modules in offcanvas position.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld