fbpx

Hoe sterk is jouw headline?

Heb jij een LinkedIn profiel? Vast wel. En als je je profiel hebt ingevuld, zie je dat er onder je naam een regel met tekst staat. Dit is je headline. (afbeelding 1) Als Recruiters of werkgevers zoeken naar mensen op LinkedIn, zien ze in de zoekresultaten een naam, de foto en de headline van hun kandidaten. Die headline is dus heel belangrijk. De eerste selectie wordt op basis van deze tekst gemaakt.

Standaard plaatst LinkedIn hier de tekst van jouw huidige werkgever. Maar je kunt deze tekst zelf naar wens aanpassen. En veel mensen die een baan zoeken, zetten hier dan ook neer dat ze beschikbaar zijn. Lijkt logisch. Maar dat is het niet! Waarom niet? 

Omdat de zoekwoorden van recruiters moeten voorkomen in de headline van je profiel. Als er een goede 'zoekwoorden match' bestaat, kom jij hoger in de zoekresultaten te staan. Recruiters zoeken echter nooit op het woord 'beschikbaar'. In elk geval niet als enige woord. Dan krijgen ze namelijk veel te veel irrelevante resultaten. Ze zoeken dus op vakgebied, expertise en functienaam. En daar kun jij je voordeel mee doen. Enkele tips:

  • Het woord 'beschikbaar' mag in je headline, maar hoeft niet. 85% Van de LinkedIn gebruikers staat open voor een baan. Of ze nu wel of geen huidige baan hebben. Gebruik die ruimte voor een relevante tekst.
  • Gebruik sterretjes of streepjes als scheidingsteken tussen de trefwoorden.
  • Zorg ervoor, dat deze trefwoorden minimaal 7 keer voorkomen in je profiel, dat versterkt jouw positie in de zoekresultaten.
  • Combineer de samenvatting met je headline, laat het op elkaar aansluiten.
  • Schrijf in je samenvatting duidelijk dat je beschikbaar bent en op welke termijn.

Ben je secretaresse? Gebruik dan de volgende woorden in je headline:

Secretarieel * Office management * Management assistente * Personal Assistant * Beschikbaar.

Hierbij kun je eventueel nog de branche noemen waarin je veel ervaring hebt of wilt werken.

Headline op je LinkedIn profiel

Please publish modules in offcanvas position.

0
keer gedeeld