fbpx

Hoe lang moet een goed cv zijn?

Er is niet een echte regel voor de lengte van je CV. Dit wordt bepaald door 3 factoren:

  1. De lengte van je werkervaring.
  2. De vraag van het bedrijf.
  3. De mate van uitweiding. 

Natuurlijk wordt je CV langer naarmate je meer werkervaring krijgt. Als jouw werkervaring meer dan 2 A4'tjes beslaat, kun je gaan inkorten door niet meer alle werkzaamheden op te sommen van banen die je lang geleden hebt gehad. Je kunt dan volstaan met het noemen van de functie en de belangrijkste verantwoordelijkheid die je droeg.  

Soms zetten bedrijven in hun advertentie of ze een uitgebreid of beknopt CV willen zien. Dit heeft vaak te maken met de hoeveelheid sollicitaties die verwacht wordt, of met specialistische of specifieke werkervaring die men zoekt. Zorg dat je CV aan deze vraag voldoet. 

Mensen zijn van nature geneigd om te veel informatie in hun CV te zetten. Ze denken dat het bedrijf de voor hun relevante informatie er wel uitfiltert. Fout! Geen Recruiter of Personeelsfunctionaris gaat proberen je CV zodanig te ontleden, dat ze daar iets positiefs kunnen uithalen. Je moet alles in 'hapklare brokken' aanleveren. Zorg ervoor, dat de ervaring die relevant is, prominent naar voren komt. Geen irrelevante hobbies vermelden en nergens teveel uitweiden.

Laat je liever je cv maken door een professional? Dat kan!  

Image

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld