fbpx

 

 

 Faccebook Twitter Linkedin

Bereid je goed voor

Bereid je goed voorEen goede voorbereiding is het halve werk. Als je goed voorbereid op een sollicitatiegesprek komt, zul je merken dat je de helft al hebt gewonnen. Denk aan de volgende tips:

  • Draag gepaste kleding (dit is niet altijd een pak!)
  • Plan je tijd ruim; ga vroeg weg en plan geen afspraak vlak na je gesprek.
  • Probeer tijdens de reis naar het gesprek te ontspannen, door naar muziek te luisteren.
  • Oefen je gesprek met iemand die je vertrouwt; hierdoor wen je aan de vragen en voorkom je gestotter en gehakkel tijdens het gesprek.
  • Lees je brief en je CV en de vacature nog eens goed door, bij voorkeur in de auto, voordat je naar binnen loopt. Hierdoor zit alles vers in je geheugen.

Het is niet verstandig om veel te vroeg of veel te laat te arriveren voor je gesprek. Zorg ervoor dat je vroeg bent, maar parkeer je auto een straat verderop. Lees in de auto je gegevens nog eens goed door en zet je telefoon alvast uit. Zo wordt je niet meer gestoord. Eet of drink niets meer in de auto, je zult niet de eerste zijn die met vreemde vlekken op zijn kleding, zenuwachtig binnen komt lopen! Stop je je papieren terug in je koffertje of (zakelijke) tas en rijd pas 5 minuten voor het afgesproken tijdstip de parkeerplaats op van het bedrijf. Nu lijkt het alsof je je reis perfect hebt gepland!

Trek je kleding recht als je uitstapt en loop rechtop, denk eraan dat de telefoniste je waarschijnlijk al aan het observeren is!

Probeer steeds te blijven relativeren; deze baan is belangrijk, maar niet van levensbelang!

Log in om reacties te plaatsen
0
keer gedeeld