fbpx

Foto erbij?

Er wordt veel gezegd en geschreven over het wel of niet toevoegen van een foto bij je CV. Sommige mensen vinden het niet prettig als ze voor hun gevoel op uiterlijk worden beoordeeld en anderen doen hier juist graag hun voordeel mee.

Ik raad mensen aan om wel een foto toe te voegen. Je kunt foto's electronisch toevoegen aan je CV, vlak naast je personalia. Dit levert de volgende voordelen op;

  • Als een bedrijf een vacature heeft en ze ontvangen een CV met een foto, dan zullen ze deze CV automatisch beter lezen, het trekt de aandacht.
  • Als je naar aanleiding van je CV en sollicitatiebrief wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, zal de interviewer je sneller herkennen, dit brengt een positieve sfeer teweeg.
  • Bij het plaatsen van een goede foto komt dit de selectie voor jou altijd ten goede.

Het bijvoegen van een foto kan echter ook tegen je werken. Meestal heeft dit te maken met de foto zelf. Veel mensen kiezen een leuk vakantiekiekje uit, of hebben een foto van een jaar of 10 geleden en gebruiken die nog steeds. Vooral de -vaak overenthousiaste- vakantiekiekjes kunnen in je nadeel werken. Je wilt volwassen en professioneel overkomen en lacherige, zongebruinde en verwarde gezichten werken hier niet echt aan mee. Ik heb de volgende tips voor je;

  • Laat een professionele fotoshoot van jezelf maken, dit hoeft niet duur te zijn! (lees verder in dit artikel)
  • Gebruik dezelfde, of bijna dezelfde foto voor je zakelijke Social Media en je CV. Dan treedt herkenning en zorgvuldigheid op.
  • Wissel om de paar jaar van foto. Zorg ervoor dat je er nu nog uitziet zoals op de foto.
  • Hou het bescheiden. Niemand zit te wachten op levensgrote foto's.
  • Besef dat de selectie over het algemeen niets met de foto te maken heeft. Of je nu moeders mooiste bent, of ietsje minder goed gelukt, het gaat om de professionele uitstraling en niet om je uiterlijk op zich. 
Foto bij het solliciteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld