fbpx

Een LinkedIn profiel in 8 stappen

Dat je als werkzoekende eigenlijk niet meer zonder een LinkedIn profiel kunt, dat hoef ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Jong of oud, je hebt een LinkedIn profiel nodig. 

Maar, met enkel een profiel ben je er nog niet. Helaas kom ik het nog dagelijks tegen, dat Linkedin profielen niet of niet volledig zijn ingevuld. En dat is jammer, want soms kan een LinkedIn profiel ook tegen je werken. Als een recruiter jouw profiel bekijkt en het is niet volledig, of een foto ontbreekt, of het is te summier, dan lig je er al snel uit.

Hoe maak je nu een professioneel Linkedin profiel, dat je kansen op een baan vergroot? Lees de 8 stappen hieronder;

  1. Upload een zakelijke pasfoto. Bij voorkeur gemaakt door een professional. Kandidaten met een pasfoto worden sneller geselecteerd voor een baan. Sommige recruiters zoeken alleen tussen kandidaten met een pasfoto's!
  2. Denk goed na over je headline. Deze regel tekst verschijnt onder je foto, bij het plaatsen van nieuwe artikelen en reacties in groepen. Recruiters zien deze regel ook. Vaak zie je hier dat mensen schrijven dat ze werk of opdrachten zoeken. Dat kan prima, maar wijzig deze tekst af en toe.
  3. Gebruik de completion wizard. LinkedIn heeft een mooie tool die je helpt om je profiel in te vullen. Deze verschijnt boven in de pagina, wanneer je je profiel gaat bewerken. Hier zie je precies hoeveel % je profiel compleet is. Zorg ervoor, dat je profiel 100% compleet is ingevuld. Je ziet dat je zelf tot maximaal 85% completion kunt komen, door het invullen van alle velden en het uploaden van je foto.  De laatste 15% komt van recommendations, aanbevelingen. Meer hierover in de volgende stap.
  4. Vraag om aanbevelingen! Deze stap wordt helaas te vaak overgeslagen. Maar aanbevelingen zijn net zo goed als referenties, dus maak er gebruik van! Doe het wel slim. Ga geen aanbevelingen 'ruilen'. Dat valt op en werkt tegen je.
  5. Leg contacten! Ook hierin kan LinkedIn je een heel stuk op weg helpen. Bij elk bezoek van jou doet LinkedIn voorstellen voor mensen die je misschien kent. Lees deze en nodig bekenden uit. Daarnaast kun je gemakkelijk je adresboek van je Outlook of Gmail importeren. LinkedIn plaatst een standaard regel in de uitnodigingsemail, die de ontvanger krijgt. Verander deze regel in een meer persoonlijke en je zult meer succes hebben. Nodig alleen mensen uit die je kent, als je namelijk 5 mensen hebt uitgenodigd die reageren met 'ik ken hem/haar niet', mag je geen mensen meer uitnodigen zonder dat je hun emailadres hebt. Opletten dus!
  6. Wees actief. Gebruik de status update boven in beeld. Als je een bericht plaatst, wordt dit in het startvenster van jou en je contacten weergegeven. Zo word je sneller gevonden en blijf je op het netvlies staan. Deel bijvoorbeeld nieuwsberichten of laat weten dat je updates van je contacten interessant vind! Toon interesse, dan zul je zien dat je die interesse ook terugkrijgt.
  7. Meld je aan bij groepen. Op LinkedIn zijn duizenden groepen actief. Hier schrijven mensen die een gedeelde interesse hebben. Dat kunnen bijvoorbeeld werkzoekenden zijn. Deze groepen zijn een prachtig middel om jezelf te promoten en te netwerken. Maar je moet er wel op letten, dat je inhoudelijk interessante artikelen schrijft en reacties geeft op anderen. Alleen dan werkt het in je voordeel.
  8. Log  regelmatig in. Hiermee blijf je op de hoogte van wat er speelt in jouw netwerk. Mensen zien dat je actief bent. Werk je profiel bij wanneer nodig en check altijd je CV met de data in je profiel. Alles moet kloppen!

Wil je meer info of hulp bij het opstellen van je Linked in profiel? Hier lees je meer over mijn snelle hulp bij LinkedIn!

Wil je een voorbeeld van een professioneel LinkedIn profiel, dat een completion van 100% heeft? Bekijk hier mijn eigen profiel.

Een LinkedIn profiel in 8 stappen

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld