fbpx

Groot netwerk? 15 Minuten per dag!

Netwerken is gedoe. Of niet?
'Ik heb echt geen tijd om te netwerken. ' 'Ik heb geen idee wat ik er dan op moet zetten!?' 'Ik vind het zo'n gedoe, dat netwerken.' Herkenbaar? Voor de meeste mensen wel. En ik snap dat wel. Want netwerken was altijd al belangrijk, maar het kostte vroeger ook nog zoveel tijd. Dan moest je door de files, ergens in het land gaan 'netwerken'. Op een vooropgezet moment jezelf verkopen. Ik voel nu nog de klamme handen, waar ik bij dat soort gelegenheden altijd last van had. Ik was er dan ook niet goed in en sloeg helemaal dicht als een wildvreemd iemand op me af stapte en een praatje begon. Wat een zegen, toen LinkedIn zijn (of haar?) intrede deed! Want netwerken is nu veel gemakkelijker, sneller en laagdrempeliger geworden. Geen gedoe meer! En ik was al snel om. 

24 Uur per dag netwerken?
LinkedIn is 24 uur per dag actief. Altijd en overal. En dat geeft veel mensen best wel wat stress. Want je ziet nooit genoeg. Je houdt niet alles bij en je mist regelmatig berichten. Op elk moment dat je LinkedIn bekijkt, ziet je tijdlijn er anders uit. En terwijl je updates van je connecties zit te lezen, verschijnt dat irritante blauwe knopje, om je te waarschuwen dat er 'nieuw leesvoer' voor je klaar staat. Je zou er toch onrustig van worden. Gelukkig hoeft dat helemaal niet. Zo lang je het heft in eigen hand houdt. 

Netwerken is nuttig. En leuk!
Ja dat klopt. Als je het goed aanpakt, kun je niet alleen je netwerk effectief vergroten. Ook je expertise wordt zichtbaar. Anderen gaan jou zien als iemand die 'iets interessants' te vertellen heeft. Als iemand die attent is en als iemand die energiek, enthousiast en actief is. En zo iemand wil elke werkgever graag hebben. En dat allemaal met een kwartiertje per dag? Ja, dat kan echt. Wat een zegen, dat LinkedIn!   

10 Tips voor een spetterend profiel

Een paar tips
Als je goed om gaat met LinkedIn, gaat jouw netwerk ook groeien. Gegarandeerd. Maar, neem het heft in eigen hand. En houd dat heft ook stevig in eigen hand. Ik heb een paar tips, die je helpen om je netwerk te vergroten, met slechts een kwartiertje per dag.

  1. Zorg voor een professioneel profiel. Je hele CV erin, een sterke samenvatting, goede headline en voldoende trefwoorden om goed gevonden te worden.
  2. Agendeer elke dag die 15 minuten (of meer natuurlijk) in je agenda. Ga er echt even voor zitten. Doe dit niet onderweg met je smartphone in je hand.
  3. Check eerst je uitnodigingen. Accepteer nieuwe connectie uitnodigingen en beantwoord ze met een persoonlijk bericht. Koester dit nieuwe contact!
  4. Check je berichten. Beantwoord nieuwe berichten met een positieve strekking.
  5. Check je notificaties. Lees reacties op jouw updates, check wie jouw updates heeft geliked of wie er heeft gereageerd op een update waar jij ook op reageerde.
  6. Lees nieuwe, interessante updates in je tijdlijn.
  7. Like minimaal 3 goede updates en deel minimaal 1 update die interessant kan zijn voor jouw connecties.
  8. Geef minimaal 2 positieve reacties op updates die dit verdienen. Reageer nooit als dit niet positief kan zijn.
  9. Geef een like wanneer een connectie een jubileum viert en stuur een persoonlijke felicitatie bij verjaardagen en nieuwe banen.
  10. Nodig minimaal 1 nieuw persoon uit, om een connectie te maken. Doe dit altijd uit met een persoonlijk bericht. Gebruik nooit de standaard tekst die LinkedIn voorstelt.  

De aanhouder wint
Natuurlijk kun je meer doen dan hierboven. En natuurlijk zul je de eerste dagen soms langer bezig zijn dan een kwartiertje. Maar houd het vol. Want het werkt. Na verloop van tijd gaat het steeds sneller. Mensen gaan ook op jou reageren, jouw updates worden gewaardeerd en jouw expertise wordt gezien. LinkedIn wordt een onderdeel van je dagelijkse routine!

Wil je in je eigen tempo, stap voor stap, leren hoe je LinkedIn inzet om die felbegeerde nieuwe baan te vinden? Dat kan echt. Met mijn nieuwe, uitgebreide online LinkedIn Versneller. Lees hier meer over deze online training, of klik op de banner hieronder: 

LinkedIn versneller 700

Please publish modules in offcanvas position.

0
keer gedeeld