fbpx

Een checklist; solliciteer jij wel goed?

Checklist voor het solliciteren.

Het gebeurt niet zelden, dat ik een sollicitatiebrief schrijf voor een klant, maar niet het bijbehorende cv opstel. Wanneer ik de nieuwe brief aan mijn klant stuur, heb ik vaak een gevoel van spijt. Spijt, omdat de sollicitatiebrief en het cv niet goed bij elkaar horen. Ik geef altijd wat tips over het cv in mijn email mee, maar daar blijft het bij. 

Jammer. Want een cv is minstens zo belangrijk als een sollicitatiebrief. Maar als 1 van beiden (net) niet goed genoeg is, verliest het andere gedeelte ook aan kracht. Zo wordt de sterke sollicitatiebrief minder sterk wanneer het cv niet voldoet.  

Een belangrijke stelregel bij het solliciteren is, dat elke stap moet kloppen. Maar een sollicitatie gaat verder dan een sollicitatiebrief en het cv. Daarom hieronder een kleine checklist;

  1. Weet je waar je eigen sterke en zwakke kanten liggen? Nee? Doe dan een test en schakel een loopbaanadviseur in.
  2. Weet je welke branche en soort baan voor jou geschikt is? Nee? Ga onderzoek doen. Je moet echt weten waar jij thuishoort. 
  3. Weet je hoe je je het beste kunt profileren in jouw vakgebied? Nee? ga onderzoeken op welke social media jouw potentiële werkgevers komen. Zorg dat jij daar ook bent.
  4. Weet je waar je de voor jou geschikte vacatures kunt vinden? Nee? Schakel Google in. Kijk waar jouw vacatures zijn!
  5. Weet je hoe je een sterke sollicitatiebrief schrijft? Nee? Tijd om dat te gaan leren. Check mijn online training 'cv en sollicitatiebrief'. Of besteed je sollicitatiebrief uit. Lees daar hier meer over
  6. Weet je hoe je een professioneel cv opstelt? Nee, tijd voor de online training. Of besteed je cv uit. Klik hier voor meer info.
  7. Weet je hoe je een sterk sollicitatiegesprek voert? Nee? Oefen een gesprek met een pro. Lees er hier meer over.

Pas wanneer je alle vragen in de checklist met 'ja' kunt beantwoorden, ben je in staat om effectief te solliciteren. Lukt het solliciteren niet? Dan zit er ergens in deze stappen een gat. Zoek dit op en zorg ervoor, dat je het oplost. 

Eerst enkele voorbeelden van sollicitatiebrieven bekijken? Klik hier. 

Wil je zelf leren hoe je sneller een baan kunt vinden? Check mijn online training 'cv en sollicitatiebrief'. Klik hier om meer te lezen.

Ik heb mijn 10 alllerbeste sollicitatietips voor je uitgewerkt. Je mag ze gratis downloaden. Wie weet vind je hierdoor eindelijk wél die baan! Klik hier om de tips op te vragen.

Als je me uitnodigt om een connectie op LinkedIn te maken, kun je mijn dagelijkse tips en nieuwtjes op LinkedIn volgen. Klik hier om met me te connecten.

Sollicitatie checklist

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Please publish modules in offcanvas position.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld