fbpx

Bloggen vergroot je kansen op een baan!

Bloggen vergoot je kansen op een baan. dat klopt! Mensen die bloggen vergoten hun naamsbekendheid en vindbaarheid en maken mede hierdoor meer kans op een baan.

Wist je bijvoorbeeld, dat slechts 60% van alle vacatures worden 'uitgezet'? dat betekent, dat er voor 40% van de vacatures geen advertentie wordt geplaatst of bureau wordt ingeschakeld. Deze vacatures worden 'via via' ingevuld, of het bedrijf zoekt zelf actief naar kandidaten. Dat verlaagt de wervingskosten zienderogen. Maar als je geen bekendheid hebt op het Internet, worden jouw kansen voor deze vacatures klein.

Jammer, want het hoeft niet! Er zijn legio mogelijkheden om je vindbaarheid te vergroten. Niet alleen door je CV achter te laten op websites als Monsterboard en LinkedIn, of door gebruik te maken van Social Media, maar ook door te bloggen.

Wat is bloggen nu eigenlijk?

Een blog (afkomstig van het woord weblog) is een online medium over interessante ontwikkelingen, actualiteiten, bedrijfsaangelegenheden, persoonlijke zaken, politiek of werk en thema (vakgebied). Iemand die een blog begint doet dat veelal met de intentie een online conversatie op te starten over het besproken onderwerp. Een blog vormt zo de brug tussen een traditionele, statische webpagina die alleen informatie verschaft en een internetforum, waarin wel meer interactie tussen de deelnemers mogelijk is.

Met een blog kun je dus onbeschaamd reclame maken voor jezelf. Hoe vaak en wanneer jij maar wilt. Toekomstige werkgevers kunnen jou al een klein beetje leren kennen door je blog te lezen. dat geeft je een voorsprong! Hoe beter je blogt, hoe beter men jou kan vinden. 

Als je interesse hebt om te gaan bloggen, neem dan even contact met me op. Ik zoek allerlei soorten mensen die hun zoektocht naar een baan in kaart willen brengen. Wat zijn de voordelen voor jou, als je blogt bij www.sollicitatiehulp.org?

  1. Het is gratis, er zijn voor jou geen kosten aan verbonden
  2. Jouw blog wordt gepromoot, in diverse Social Media
  3. Je krijgt van mij regelmatig gratis advies en ondersteuning, zowel met je blog als met je zoektocht naar een baan
  4. Mensen kunnen reacties plaatsen op jouw blog, waardoor men elkaar kan steunen en helpen
  5. Steeds meer mensen lezen jouw blog en je kansen op een baan worden vergroot!

Alleen echte actieve bloggers krijgen een plaats op de website. Het is niet geschikt voor mensen die eigenlijk niet van schrijven houden, of niet geloven in het medium 'bloggen'. want het kan ook tegen je werken!

Misschien gewoon een keertje uitproberen? Dat mag ook. Als het bloggen je na een paar blogs niet bevalt, kun je er direct weer mee stoppen.

Interesse? Of gewoon meer informatie? mail me even, op info@sollicitatiehulp.org

Bloggen bij het solliciteren

Please publish modules in offcanvas position.

0
keer gedeeld