fbpx

Hoe bereikbaar ben jij?

Wist je dat LinkedIn het belangrijkste wervingskanaal is voor Recruiters? Kun je nagaan hoe belangrijk het is dat ze jou snel kunnen vinden. Zet jij ook je LinkedIn profiel op je CV? Slim. Dan maak je het de Recruiter gemakkelijk om jou op LinkedIn te kunnen vinden. Maar dan moet je wel een profiel adres hebben dat hij kan onthouden. En dat is meestal niet het geval. Maar het kan anders!

Standaard zet LinkedIn een ‘ingewikkelde’ url op de plek van je openbare profiel. Dat is het profiel dat andere mensen zien als ze jouw profiel bezoeken. Zo’n ingewikkelde url kan er als volgt uitzien: https://nl.linkedin.com/in/judith-schoorlemmer-a730823/nl. Lastig om te onthouden en het ziet er niet echt mooi uit. Hoe pas je deze url aan? Dat is heel gemakkelijk. Ik heb het voor je op een rijtje gezet:

  • Ga naar je eigen profiel.
  • In de taakbalk bovenin je scherm zie je de url van jouw openbare profiel. Helemaal rechts boven in je profiel klik je op 'Openbare profiel en URL bewerken'.
  • Nu zie je je openbare profiel. In de rechterkolom staat bovenaan: ‘URL van uw openbare profiel’. Hieronder zie je de url staan van je openbare profiel, met een potloodje ernaast. Klik op het potloodje.
  • Er verschijnt een invulveldje met de url, zoals hij nu bestaat. Je kunt niet alles wijzigen, maar verwijder alles wat je kunt en vul hier je voornaam en achternaam in. Achter elkaar, zonder spaties.
  • Klik op ‘Opslaan’.
  • Ga terug naar je profiel en kijk welk adres er onder je foto staat, in de lichtgrijze balk. Voilà! Jij hebt een mooie url, die goed te onthouden is. Niet vergeten om dit mooie adres op je CV te zetten!

Mijn nieuwe url ziet er nu zo uit: https://nl.linkedin.com/in/judithschoorlemmer. Staat mooi op mijn CV en ik kan hem goed onthouden. (En als je dit toch leest, ik link graag met je, stuur me gewoon een uitnodiging) En anderen ook. Zet je nieuwe url in je CV en jij bent helemaal voorbereid op al die recruiters, die jouw profiel komen bekijken. Handig, toch?

Het adres van je LinkedIn profiel aanpassen
0
keer gedeeld