fbpx

Gevonden worden: Social Media


Inhoud, geplaatst op Social Media, is meestal heel gemakkelijk vindbaar. Social Media scoren hoog bij de zoekmachines en de informatie die je hier plaatst, is meestal snel vindbaar en wordt hoog in de zoekresultaten weergegeven.  

Social Media als Twitter en Facebook zijn websites waar mensen vooral posten over privézaken. LinkedIn richt zich voornamelijk op de arbeidsmarkt.  

Om zichtbaar te worden voor een nieuwe werkgever, moet je dus in elk geval een profiel aanmaken op LinkedIn. Met een -gratis- basisaccount kun je volstaan, om goed vindbaar te zijn voor werkgevers, die met hun -uitgebreide- account zoekopdrachten plaatsen naar profielen.  

Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Zorg ervoor, dat je profiel op LinkedIn perfect aansluit op je CV, dat je bij je sollicitatie verstuurt. 
  • Houd rekening met het feit dat al je geplaatste reacties op anderen, ook zichtbaar zijn voor anderen. Blijf dus altijd netjes en beleefd.
  • Houd rekening met je privacy instellingen, wanneer je eens iets wilt posten, dat niet voor de ogen van een potentiële werkgever bestemd is. Je kunt bij elke post instellen wie die post mag zien.
  • Op LinkedIn kun je groepen vinden, waar mensen samenkomen, die iets gemeen hebben. Dat kan een interessegebied zijn, maar ook een beroepsgroep, of een branche. Als je lid wordt van zo'n groep, kun je niet alleen veel leren over jouw branche, je kunt jezelf ook profileren bij andere leden van de groep, waar misschien ook werkgevers bij zitten. 

Er is nog steeds veel te doen over Social Media, de omgang ermee en de blootstelling van jouw gegevens. In de toekomst zullen hier steeds meer regels over komen, maar tot die tijd ben je vooral afhankelijk van je eigen gezonde verstand. Gebruik dit en je zult merken dat Social Media jou heel goed kunnen helpen in je zoektocht naar een baan! 

Solliciteren met social media
0
keer gedeeld