fbpx

Assessment sollicitatie, dat gaat zó!

Assessment sollicitatie. Je ziet ze steeds vaker verschijnen, als onderdeel van een sollicitatieprocedure. 

'Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure'. Die regel ben je vast wel eens tegengekomen in een advertentie. Dit komt vooral voor bij vacatures vanaf HBO niveau, maar ook op MBO niveau komen assessment sollicitaties steeds vaker voor. Tijd om je voor te bereiden, dus lees even verder!

Wat is een assessment sollicitatie?

Een assessment sollicitatie is een combinatie van testen, om zo objectief mogelijk te kunnen beoordelen of jij in staat bent om die functie succesvol te vervullen. Meestal duurt een assessment sollicitatie een hele dag en het programma kan er bijvoorbeeld zo uitzien; 

  • Meestal begin je in de ochtend met enkele schriftelijke testen, zoals een vaardighedentest, een rekentoets of een iq test.
  • Vaak krijg je na de testen een gesprek met een (arbeids) psycholoog. Hierin worden jouw motivaties en drijfveren besproken. 
  • In de middag is het vaak tijd voor enkele rollenspellen, waar soms zelfs professionele acteurs voor worden ingehuurd. In deze rollenspellen krijg jij een rol toebedeeld. Er wordt een (lastige) situatie nagebootst, waarin wordt bekeken (en beoordeeld) hoe jouw gedrag is en hoe dat gedrag binnen hun organisatie past.
  • Na de assessment sollicitatie krijg jij een rapportage van jouw performance. Even later hoor je van het bedrijf of je bent aangenomen! 

Een assessment sollicitatie kan ook bestaan uit onderdelen van het hierboven genoemde programma, bijvoorbeeld alleen een test of een rollenspel. Meestal hoor je minimaal een week vantevoren dat je bent uitgenodigd voor een assessment. Ook hoor je dan wat het programma is. Vraag erom, als het je niet helemaal duidelijk is. Je moet je tenslotte voorbereiden! 

Je kunt je voorbereiden, door zelftesten op het internet te maken. Ontdek waar jouw talenten liggen en waar je valkuilen zich bevinden. En oefen een rollenspel met iemand, een vriend of familielid. Zoek in de vacature advertentie welke competenties er gevraagd worden en bedenk welke moeilijke situaties hier kunnen ontstaan. De STARR methode kan je helpen om te oefenen in je manier van reageren. Hier kun je een competentietest maken, die je helpt in je voorbereiding. Wil je liever jezelf wat uitgebreider testen? Dat kan. Mail me even op info@sollicitatiehulp.org, om te bespreken welke mogelijkheden er voor je zijn. Natuurlijk mag je ook bellen, op (06) 46244662.

Doe je best, maak wat van dat assessment!

Een assessment bij het solliciteren

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Gratis sollicitatietips?
0
keer gedeeld