fbpx

Het sollicitatiegesprek; de 10 meest gestelde vragen

Elk sollicitatiegesprek verloopt anders. Bij elk sollicitatiegesprek worden andere vragen gesteld. Maar er zijn veel vragen die vrijwel altijd gesteld worden en ik heb veel verzoeken gekregen om een overzicht te maken van het sollicitatiegesprek, vragen en antwoorden!

Natuurlijk is elk sollicitatiegesprek anders. Maar, met mijn jarenlange ervaring in het voeren van sollicitatiegesprekken, weet ik dat vrijwel alle recruiters een paar vragen hebben, die ze eigenlijk altijd stellen. Hiermee krijgen ze een goede indruk van de kandidaat en aangezien ze maar een uurtje de tijd hebben om jou beter te leren kennen, zullen ze deze vragen steeds stellen. Zo kunnen ze kandidaten goed vergelijken. Vooral 50-plussers hebben moeite met sommige van deze vragen. Logisch, want dit zijn vragen die vroeger nooit werden gesteld. Vraag 5, 8 en 9 zijn hier goede voorbeelden van. Hieraan kun je zien dat recruiters tegenwoordig echt kijken naar jou. Je persoonlijheid, communicatieskills en karakter. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Dan maak ook jij een verpletterende indruk!

 

10 vragen sollicitatiegesprek

 

Als je de volgende 10 -meest gestelde- vragen goed voorbereidt, kun je nooit voor grote verrassingen komen te staan als je een sollicitatiegesprek voert!

Wat zijn de meest gestelde vragen bij een sollicitatiegesprek?

  1. 'Vertel iets over jezelf.' De recuiter wil een snelle inschatting van wie jij bent. Beantwoord deze vraag met een -korte- omschrijving van jouw karakter en de dingen die je graag doet. Beperk je antwoord tijdens het sollicitatiegesprek, niemand zit te wachten op een lang levensverhaal. Probeer raakvlakken met de baan te vinden. Dit is vaak de eerste vraag bij het sollicitatiegesprek. 
  2. 'Wat weet je over onze organisatie?' De recruiter wil weten of jij je huiswerk hebt gedaan, of je je goed hebt voorbereid op het sollicitatiegesprek. Op deze vraag kun je je goed voorbereiden, door de website van het bedrijf te bezoeken. Doe ook eens een zoekopdracht via Google, wie weet zijn er interessante nieuwsberichten te lezen.
  3. 'Waarom wil je bij ons bedrijf werken?' Je solliciteert hier natuurlijk niet zomaar. De recruiter wil weten of je echt gemotiveerd bent voor dit bedrijf! Probeer raakvlakken te vinden. Gebruik jij producten van dit bedrijf? Heb je gehoord dat het bedrijf heel leuk is om voor te werken? Zie je een mooie opstap voor jezelf? Wilde je al lang bij een internationaal bedrijf werken? Maak werk van je voorbereiding!
  4. 'Wat denk je dat deze functie inhoudt?' Ook weer een vraag om te toetsen of je je huiswerk hebt gedaan. Waarom zit je hier, bij een sollicitatiegesprek? Heb je wel een idee waar je op solliciteert? Weet je waar het over gaat? Hier kun je antwoorden wat je daadwerkelijk weet. Je hebt de advertentietekst en misschien informatie die je van een recruiter hebt gekregen. Of misschien ken je iemand die dit werk al doet.
  5. 'Wat zijn jouw sterke kanten?' Deze vraag komt altijd naar voren. De recruiter wil weten of jij in staat bent om jezelf te spiegelen. Of je weet hoe anderen naar je kijken en of je voldoende zelfkennis hebt. Zorg ervoor, dat je een sterke zelfanalyse hebt gemaakt. Door jezelf te testen bijvoorbeeld. Noem niet een droog lijstje met sterke punten van jezelf, maar illustreer ze met voorbeelden. Bijvoorbeeld; "Door mijn uitstekende kennis van de Nederlandse taal werd mij in mijn vorige baan altijd gevraagd om de teksten van de hele afdeling te controleren, voordat ze werden gepubliceerd."
  6. 'Wat zijn jouw zwakke kanten?' Oei, dit is een lastige sollicitatievraag. De recruiter wil weten waar ze misschien rekening mee moeten houden, als ze jou na dit sollicitatiegesprek aannemen voor die vacature. Probeer hier een voorbeeld te nemen van jouw sterke eigenschappen. Sterke eigenschappen hebben namelijk altijd een zwakke 'keerzijde'. Bijvoorbeeld; "Door mijn perfectionisme leverde ik altijd werk van hoge kwaliteit af bij mijn vorige werkgever. Maar, in de praktijk moest ik soms genoegen nemen met goed, in plaats van perfect. En daar had ik moeite mee, daar kan ik nog niet zo goed mee overweg."
  7. 'Hoe functioneer jij in een team?' Probeer hier, kort en bondig, aan te geven welke rol jij van nature in een team neemt. Ben jij een geboren leider, of volg je liever? Of hou je van een democratische structuur, waarin iedereen een gelijke stem heeft? Hou het wel altijd positief. Vertel met welk soort collega´s jij het beste kunt werken.
  8. 'Wat maakt jou geschikt voor deze functie?' Hier antwoord je waarom je zelf denkt geschikt te zijn voor deze baan. Zijn het je eigenschappen, die zo naadloos aansluiten op die baan? Of is het jouw specifieke ervaring, die jou de beste kandidaat maakt? Bedenk steeds dat je op sollicitatiegesprek bent en dat je jezelf moet verkopen!
  9. 'Waarom zouden we juist jou moeten aannemen voor deze baan?' Hier moet je al je charmes in de strijd gooien. Vertel over jouw unieke kwaliteiten en de toegevoegde waarde die jij kunt hebben voor dit bedrijf. Ze kunnen niet om je heen!
  10. 'Heb jij nog vragen?' Zorg ervoor dat je vragen hebt voorbereid. Als je weinig kunt bedenken, zeg dan dat er al wat vragen tijdens het gesprek beantwoord zijn. Maar stel in elk geval wel vragen, tijdens dit sollicitatiegesprek!

In mijn coachingprogramma 'De Sollicitatieversneller' gaan we al deze vragen uitgebreid oefenen. En meer. Ik help je, stap voor stap, hoe jij die baan vindt, die bij je past.

 

De Sollicitatieversneller

 

Succes met solliciteren!

0
keer gedeeld