fbpx

10 tips voor een spetterend LinkedIn profiel!

Netwerken met LinkedIn
Vrijwel iedereen kent wel het belang van netwerken. Een goede baan of opdracht vinden, de juiste mensen kennenen het liefst snel gevonden worden door recruiters en opdrachtgevers. Dat zijn de belangrijkste redenen waarom de meeste mensen een LinkedIn profiel aanmaken. En toch valt LinkedIn vaak tegen. Er komen te weinig bezoekers op je profiel, je krijgt te weinig uitnodigingen om te connecten en mensen reageren te weinig op jouw uitnodigingen om te connecten. En voor je het weet laat je LinkedIn 'links liggen' en is al je harde werk voor niets geweest. Maar het kan anders.

 

10 Tips voor een spetterend profiel

 

Niet zo simpel als het lijkt?
Hm, nee. Eigenlijk niet. Het invullen van een profiel is vaak zo gedaan. Maar dan gaat het eigenlijk pas beginnen. Want je moet ervoor zorgen dat je profiel er niet alleen professioneel uitziet, maar ook geoptimaliseerd is voor de zoekmachine van LinkedIn, zodat je daadwerkelijk gevonden wordt. En als je dan gevonden wordt, moeten bezoekers van je profiel zo nieuwsgierig worden, dat ze graag een connectie met je maken. En dat kan! Ik heb 10 tips voor je.

  1. Personaliseer de url van je profiel. Haal die gekke tekens weg die LinkedIn standaard achter je naam plaatst. Zo ben je veel beter vindbaar.
  2. Zorg voor een sterke headline. Plaats hier zoekwoorden, waar je op gevonden wilt worden.
  3. Laat de zoekwoorden in je headline vaker terugkomen in je profiel, dan creëer je een consistent profiel.
  4. Vul je contactgegevens goed in. Niet alleen op de plaats waar ze thuishoren, maar ook in je samenvatting.
  5. Schrijf een sterke samenvatting, een elevator pitch dus. En schrijf hier vanuit jezelf, in eerste persoon.
  6. Maak gebruik van icoontjes, die je copieert en plakt, bijvoorbeeld als opsommingstekens. Dat maakt je profiel aantrekelijk.
  7. Zet al je werkervaring in je profiel, ook die van 15 jaar geleden.
  8. Plaats zoveel mogelijk vaardigheden en vraag om onderschrijvingen.
  9. Laat recruiters weten dat je beschikbaar bent, in de privacy instellingen.
  10. 'Verzamel' zoveel mogelijk aanbevelingen. Geef ze ook weg. Dit zijn 'gratis' referenties. Recruiters houden ervan!

Onderhoud je profiel
En als je dan een professioneel profiel hebt, werk deze regelmatig bij. Voeg nieuwe trefwoorden toe, pas je samenvatting aan en verzamel onderschrijvingen en aanbevelingen. LinkedIn houdt bij hoe actief jij bent. En je wordt beloond voor je activiteit, want hiermee eindig je hoger in de zoekresultaten van LinkedIn en word je sneller gevonden.

Zou je liever wat hulp krijgen bij het profesisonaliseren van je profiel? Met de LinkedIn Versneller leer je stap voor stap hoe je een aantrekkelijk en goed vindbaar LinkedIn profiel maakt én hoe je razendsnel je netwerk op LinkedIn kunt vergroten. Een ideale combinatie van online leren en persoonlijke coaching. Klik op de afbeelding voor meer informatie.

LinkedIn versneller

Ik wens je heel veel succes met je profiel! Heb je hulp nodig om je profiel 'af' te maken? neem gewoon even contact op, via info@sollicitatiehulp.org, of app me even op (06) 46244662. Ik help je graag!

Please publish modules in offcanvas position.

0
keer gedeeld