fbpx

10 Tips voor de beste vacatures op LinkedIn

Recruiters bombarderen je. Maar er zit nooit iets leuks tussen.
Vandaag geef ik je 10 tips voor de beste vacatures op LinkedIn! Waarom? Door de enorme tekorten in de arbeidsmarkt zijn Recruiters ongekend actief met het 'ronselen' van kandidaten voor hun vacatures. De meeste organisaties staan te springen om mensen en de eisen voor nieuwe medewerkers zakken met de dag. Fijn voor jou, als je een baan zoekt? Niet persé. Ik hoor zo vaak dat mensen geirriteerd raken door Recruiters die vragen of ze interesse hebben in een 'superleuke' vacature. En als ze dan de zoveelste Recruiter netjes hebben laten weten dat ze geen interesse hebben, rolt de volgende 'onzin' aanbieding binnen. *Zucht. Die ene, leuke vacature zit er nooit bij. Tot vandaag! Lees verder!

 

Banner JS Recruitment

 

Aantrekkelijk zijn voor de juiste vacatures 
Maar dat kan wel hoor. Alleen worden benaderd voor vacatures die écht bij jou passen. En om dit toe te lichten, vertel ik je wat over mijn werk als Recruiter. Als ik kandidaten zoek voor een vacature, ga ik zoekopdrachten uitzetten. Ik gebruik filters, die de belangrijkste eisen van de werkgever benaderen. En als ik dan op 'Zoeken' klik, krijg ik een lange lijst met mogelijk interessante kandidaten. In die lijst zie ik een profielfoto, een naam en een headline. Daar scroll ik doorheen en benader de kandidaten die het functieprofiel zo dicht mogelijk benaderen. Bijvoorbeeld: Ik zoek een Accountmanager, die snel beschikbaar is en ervaring heeft als Accountmanager. In die lange lijst met zoekresultaten zie ik heel veel profielen waarbij in de headline staat "Op zoek naar een nieuwe uitdaging". Verder niets. Ik heb dus geen idee wat die persoon doet of gedaan heeft en of hij die ervaring heeft. Om dat te weten te komen, moet ik zijn profiel bezoeken. Bij de eerste 100 resultaten doe ik dat, maar daarna ga ik verder zoeken naar kandidaten die de juiste trefwoorden in hun headline hebben staan. Ik moet tenslotte door een lijst van 2.400 kandidaten. 

 

10 Tips voor een spetterend profiel

 

Maak het de Recruiter gemakkelijk en profiteer zelf 
Je wilt alleen benaderd worden voor specifieke vacatures? In een specifieke regio? Voor niet meer dan zoveel uur per week? Communiceer! Als iemand de juiste trefwoorden heeft in zin headline, ga ik het profiel bezoeken. En dan... lees ik heel vaak samenvattingen in LinkedIn profielen die niets zeggen. Of alleen woorden geven als 'loyaal', 'verbinder', 'mensgericht'. Daar kan ik in dit stadium helemaal niets mee. Bij het sollicitatiegesprek wordt dit interessant, maar nu nog niet. Nu gaat het nog om de harde criteria.  Laat dus weten wat je zoekt! En waarom je goed bent in dit werk! Geef een Recruiter direct richting, zodat hij heel snel kan beoordelen of hij je moet benaderen. Geloof me, hij wil je liever niet benaderen als hij toch al weet dat je deze vacature afwijst. 

Dus; een paar tips om passende aanbiedingen te krijgen:

  1. Die headline steeds weer. Schrijf hier trefwoorden. Woorden waar je op gevonden wilt worden. Ga in de schoenen van een Recruiter staan. Welke zoekwoorden zou hij gebruiken, als hij kandidaten zoekt voor jouw droombaan?
  2. Gebruik ook alternatieven. Een Secretaresse wordt ook vaak gevonden op 'Officemanager', of 'Managementassistente'.
  3. Gebruik alle ruimte die LinkedIn je geeft in je headline en gebruik streepjes of sterretjes om de woorden te scheiden.
  4. Zet als eerste woord: 'BESCHIKBAAR' in je headline. Recruiters benaderen het liefst mensen die actief zoeken.
  5. Gebruik de groene 'Open to work' lijst. (Even klikken in je profielfoto en kiezen voor 'Lijst toevoegen')
  6. Schrijf in je Info sectie een goede samenvatting/elevator pitch. Wees concreet, schrijf waar je goed in bent.
  7. Schrijf ook in je Info sectie wat voor baan je zoekt. Waar. Voor hoeveel uur. 
  8. En voeg nog even toe waarvoor je niet benaderd wilt worden. (Voor mensen die altijd worden benaderd vanwege relevante ervaring in het verleden, maar die dat werk nu niet meer willen doen)
  9. Wees actief op LinkedIn. Like berichten van anderen en werk aan je netwerk. Hoe actiever jij bent, hoe groter de kans is dat je snel reageert als een Recruiter je benadert.
  10. Zet je contactgegevens in je Info sectie, of zet je bijgewerkte en professionele cv in de sectie 'Uitgelicht'. Dan kan een recruiter meteen kijken, dat vindt hij fijn!

Je hebt het zelf in de hand
En als je na het opvolgen van deze tips toch nog 'rare' aanbiedingen krijgt, mag je de Recruiter negeren, of fijntjes wijzen op zijn gebrek aan leescapaciteit... maar ik durf te wedden dat dit bijna niet meer zal voorkomen!

Ik wens je heel veel succes met je vindbaarheid op LinkedIn! Heb je hulp nodig? Ik heb een geweldig online training; 'De LinkedIn versneller'. Klik hieronder op de banner, voor meer informatie:

 

LinkedIn versneller 700

Judith 

Please publish modules in offcanvas position.

0
keer gedeeld