Werkt netwerken? - Gastenblogs

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Even mezelf voorstellen....

Lees hier de blogs van mijn gasten. Ieder hun eigen verhaal, maar... allemaal op zoek naar werk! Volg hun inspanningen om een baan te vinden. Wil je ook hier bloggen, meer kans maken op een baan en veel gratis advies van mij krijgen? Stuur even een berichtje aan: info@sollicitatiehulp.org

 • Home
  Home Hier vindt je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Weergeeft een lijst met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Weergeeft een lijst met tags die zijn gebruikt in deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Inloggen
  Inloggen Inlog formulier

Werkt netwerken?

Geplaatst door op in Sollicitatietips
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 2762
 • Afdrukken
 • Rapporteer dit bericht

Zo ben je druk aan het solliciteren en zo word je opeens benaderd om een opdracht van een paar maanden te doen!

Dat laatste overkwam mij laatst. Zoals ik hier eerder geschreven heb, ben ik secretaris van het bestuur van Glaucoombelangen. Dit is een onderdeel van de Oogvereniging (een patiëntengroep) en is vrijwilligerswerk. Laatst kwam de directeur naar mij toe om te vragen of ik een betaalde opdracht wilde doen. Of ik als ambtelijk secretaris van een Commissie voor een paar maanden aan de slag wilde. Maar natuurlijk wil ik dat! Dan ben ik weer aan het werk, ook al is het maar voor 5 maanden gedurende 8 uur in de week. Maar het is gewoon leuk om een commissie te ondersteunen waarbij we een patiëntenbelangengroep gaan herinrichten.

Maar hoe kom ik aan deze tijdelijke baan? Want ik heb niet gesolliciteerd… Nou, door te netwerken dus! In het voorjaar van dit jaar was er bij de Vereniging een vacature voor WMO Consulent. Daar had ik op gereageerd. Alleen was iemand aangenomen die veel meer ervaring heeft met de WMO dan ik. De directeur stelde voor om samen een keer een netwerkgesprek te hebben. In dat gesprek hebben we het voornamelijk gehad over mijn zoektocht naar werk en waar hij mee kon helpen. En heb ik duidelijk aangegeven wat ik zoek en wat ik kan.

Verder ben ik de laatste tijd druk met sollicitatiecursussen, sollicitatiegesprekken, netwerkgesprekken en het schrijven van brieven. Ook ga ik januari een drieluik over praktisch netwerken organiseren bij DeBroekriem.

Conclusie: netwerken werkt! En het werkt heel goed als je weet wat je kan, waar je goed in bent en wat je wilt gaan doen. In mijn geval wil ik graag aan het werk als secretaris, beleidsadviseur of (project)coördinator. En wie weet wat deze baan voor nieuwe deuren opent… 2015 wordt in ieder geval mijn jaar heb ik besloten!

Laatste aanpassing op
Waardeer dit blogbericht:
Trackback URL voor dit blogartikel

Reacties

Mini e-book?