Onverwachte wending - Gastenblogs

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

solliciteren - een baan op zich

Ik heb een wervelend bestaan. Evenzo verlopen mijn sollicitatie perikelen. Graag maak ik lezers hier deelgenoot van. Deel ik mijn ervaringen met anderen die net als ik op zoek zijn naar een baan.

 • Home
  Home Hier vindt je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Weergeeft een lijst met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Weergeeft een lijst met tags die zijn gebruikt in deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Inloggen
  Inloggen Inlog formulier

Onverwachte wending

Foto is gedeeld door op in Sollicitatietips
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 12132
 • Afdrukken
 • Rapporteer dit bericht

Na mijn “even voorstellen post” ben ik gelijk aan de slag gegaan. Een plan van aanpak. Wat wil ik allemaal vertellen, hoe ga ik het vertellen?

Echter moest ik mijn brainstorm sessie onderbreken om een telefoontje te beantwoorden. Een heel leuk telefoontje zo bleek! Ik heb in 2012 en 2013 bij een snoepfabrikant gewerkt. Een bedrijf waar ik me de eerste keer dat ik binnenstapte gelijk thuis voelde. Helaas betrof het 2 keer een tijdelijke functie. Een oud-collega wist dat ik weer zonder werk zit en ik werd gebelt door de manager van de kwaliteitsafdeling of ik zin heb ik januari mij weer op een project te storten. Daar heb ik niet lang over na hoeven denken en gelijk ja gezegd.

Na het enthousiasme komt dan toch wel mijn praktische pro- actieve kant boven. Het betreft een baan voor 2 dagen per week. Ik heb een uitkering gebaseerd op 21 uur, hoe zit dat met aanvulling? Van vorige keren weet ik dat als het verschil tussen werkuren en uitkering uren minder dan 5 is het UWV dit niet meer aanvult en ik er dus bij in zou schieten. Dus gelijk maar een telefoontje aan besteed richting UWV. 16 uur werken dan wordt het nog aangevuld zo bleek.

Dus hoe enthousiast je ook bent over een baan voor minder uren dan waar je uitkering voor krijgt let daar altijd op. Het is goed om aan het werk te gaan maar snij je zelf niet in de vingers. Voor mij is het dus van belang dat ik OF max 16 uur werk OF ik werk 24 uur zodat ik in die week geen WW uitkering ontvang maar alleen loon (wat natuurlijk altijd weer beter voelt!)

Linda

 

 

 

 

 

 

Laatste aanpassing op
Waardeer dit blogbericht:
Trackback URL voor dit blogartikel

Reacties

Mini e-book?