Netwerken, netwerken en netwerkwandelingen - Gastenblogs

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Even mezelf voorstellen....

Lees hier de blogs van mijn gasten. Ieder hun eigen verhaal, maar... allemaal op zoek naar werk! Volg hun inspanningen om een baan te vinden. Wil je ook hier bloggen, meer kans maken op een baan en veel gratis advies van mij krijgen? Stuur even een berichtje aan: info@sollicitatiehulp.org

 • Home
  Home Hier vindt je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Weergeeft een lijst met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Weergeeft een lijst met tags die zijn gebruikt in deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Inloggen
  Inloggen Inlog formulier

Netwerken, netwerken en netwerkwandelingen

Geplaatst door op in Ik zoek een baan!
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 2401
 • Afdrukken
 • Rapporteer dit bericht

Men zegt: “solliciteren is een fulltime baan”. Nou, dat klopt! Met reageren op vacatures, organiseren van leuke workshops op sollicitatiegebied, netwerkgesprekken en ander vrijwilligerswerk zit mijn week overvol. Ik ben drukker dan dat ik gewoon aan het werk was!
netwerken-wordle
En hoe solliciteer je dan?
Nou, ik schrijf wel eens een sollicitatiebrief op een vacature die ik via twitter vind. Maar omdat ik wil overstappen naar een andere sector (ik kom uit de bank- en verzekeringswereld), moet ik het toch meer van het netwerken hebben. Heb ik bedacht... Immers 70-80% van de vacatures wordt via het netwerk vervuld! Maar hoe pak je dat nou aan?

Gewoon doen
De laatste tijd heb ik me vooral aangezet om te gaan netwerken. Nu nog met mensen die ik ken, met mensen op een netwerkborrel of met mensen die ik spontaan tegenkom. Waardoor ik toch achter een paar kwaliteiten kwam. Zoals creativiteit, snel structuur in een plan kunnen aanbrengen of snel tot de kern van een verhaal kunnen komen. En dat mijn hart bij het openbaar bestuur ligt. Als ik niet was gaan netwerken, had ik deze feedback nooit gehoord!

Netwerkwandeling
En zo ben ik een paar weken geleden gaan wandelen met een paar mensen uit de Linkedingroep “Netwerkwandelingen Utrecht”. Iedereen denkt dat ik dit wel even doe. Maar niets is minder waar. Ook ik vind dit soort dingen eng/lastig ;-). Maar even doorzetten en dan blijkt het best mee te vallen. Ook omdat ik al een paar mensen uit de groep kende. De wandeling was met een leuke groep diverse mensen (werkzoekenden, zp-ers en werkenden). Zo hebben we vele tips met elkaar uitgewisseld, we hebben een leuke wandeling langs de Utrechtse singels gemaakt én we hebben op een terras gezeten. 3 vliegen in één klap! Uiteindelijk heb ik niet met iedereen gesproken. Maar met diegenen die ik nog niet gesproken heb, ga ik binnenkort een kopje koffie mee drinken. Leuk! Weer een paar netwerkgesprekken!

Actielijst
Op mijn actielijst staat dat ik meer moet gaan netwerken met mensen of bedrijven uit mijn “koude netwerk”. Dit bleek ook weer naar aanleiding van een workshop “Praktisch netwerken, hoe doe ik dat”, die ik had georganiseerd bij DeBroekriem. Gelukkig gaf de gastspreker genoeg voorbeelden hoe je een vakgenoot kan benaderen. Het blijft lastig en eng, maar ik moet dit gewoon eens gaan DOEN en dan zal het wellicht vast meevallen... Ook staan er voor komende week weer genoeg netwerkactiviteiten op planning!

In een volgende blog meer hierover. Hoe zijn jullie ervaringen met 'koud netwerken'? Nog goede tips en tricks?

Laatste aanpassing op
Waardeer dit blogbericht:
Trackback URL voor dit blogartikel

Reacties

Mini e-book?