Kledingstijl en tips voor je sollicitatie - Gastenblogs

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Gastenblogs

Lees hier de blogs van mijn gasten. Ieder hun eigen verhaal, maar... allemaal op zoek naar werk! Volg hun inspanningen om een baan te vinden. Wil je ook hier bloggen, meer kans maken op een baan en veel gratis advies van mij krijgen? Stuur even een berichtje aan: info@sollicitatiehulp.org

 • Home
  Home Hier vindt je alle blogberichten van heel de website.
 • Categorieën
  Categorieën Weergeeft een lijst met de categorieën van deze blog.
 • Tags
  Tags Weergeeft een lijst met tags die zijn gebruikt in deze blog.
 • Bloggers
  Bloggers Zoek naar je favoriete blogger van deze site.
 • Inloggen
  Inloggen Inlog formulier

Kledingstijl en tips voor je sollicitatie

Geplaatst door op in Sollicitatietips
 • Lettergrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 2887
 • Afdrukken
 • Rapporteer dit bericht
Kledingstijl en tips voor je sollicitatie

Kledingstijl en tips voor je sollicitatie

Je droomt van die ene baan. Je bent helemaal dol van geluk. Je mag op gesprek komen. Al snel denk je, help, wat trek ik aan? Je wilt een goede eerste indruk op je recruiter maken. Je kleding en je houding zijn belangrijk. Bij je eerste gesprek is je kleding representatief en je uiterlijk verzorgd. Personal shopper Suzi Vasques Dias geeft je tips:

Uiterlijke verzorgingsuzyvasques3

Je make-up, je haar, je handen (nagels) hebben invloed hoe je bij een ander overkomt. Zorg dat je kleding netjes is. Eventuele tatoeages en piercings bedekt zijn. Je haar en je handen verzorgd. Neem de uitspraak ‘dress to impress’ niet al te letterlijk; niet te sexy gekleed, niet teveel accessoires, maar ook niet teveel parfum.

Kledingstijl

Wanneer kies je nou formele of zakelijke kleding, of juist casual kleding. Dat ligt aan de cultuur van het bedrijf waar je gaat solliciteren (check website van het bedrijf). Kleed je in de stijl, die past bij het bedrijf en voel je prettig in die kleding. Dan ben je zelfverzekerder en dat zien anderen!

Is de organisatie waar je gaat solliciteren formeel? Kies dan een formele dresscode. Je kleding heeft een zakelijke en professionele look. Denk aan de financiële en juridische sector. Een net pak, met matchende stropdas voor heren. Een elegante rok tot bij de knieën of een nette pantalon, met een neutrale blouse en jasje voor dames

Is de bedrijfscultuur informeel? Dan ga je voor casual sollicitatiekleding. Verzorgde, schone kleding met een sportieve look. Trendy kleding. Een broek met nette sneakers en een mooi T-shirt. Let wel goed op dat niet iedereen deze kledingstijl waardeert. Kies hiervoor alleen voor als je sportieve baan op het oog hebt.


suzyvasques1Als je niet bij de beurs of een pretpark gaat solliciteren, kies dan neutrale kleding. In de commerciële sector is de dresscode neutraal, met enige formaliteit. Kies juiste kleurencombinaties, een nette broek, een leuke jurk of rok en nette (gepoetste) schoenen.

Het is dus belangrijk dat je een representatieve indruk achter laat na je eerste sollicitatiegesprek. Professionaliteit voorop! Kies kleding waarin je je prettig voelt en die past bij de bedrijfscultuur en de functie waar je naar solliciteert. En, zeker niet vergeten, geef een glimlach!

Meer informatie over Suzi Vasques Dias vind je op www.personalshopper.nl

Laatste aanpassing op
Waardeer dit blogbericht:
Trackback URL voor dit blogartikel

Reacties

Mini e-book?