Jezelf promoten deel 4; offline beurzen bezoeken

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Jezelf promoten deel 4; offline beurzen bezoeken

Bezoek offline beurzenBeurzen bezoeken is voor veel mensen lastig. Ten eerste kost het veel tijd en ten tweede vinden mensen het vaak moeilijk om 'rond te lopen' en de juiste informatie bij elkaar te zoeken. En dan hebben we het al helemaal niet over het verkopen van jezelf.

 

Maar, het bezoeken van beurzen kan heel goed zijn in je zoektocht naar een baan. Je kunt beurzen op 3 manieren bezoeken:

  • Volledig passief. Je gaat naar een beurs en loopt, geheel anoniem, langs de diverse stands. Hier en daar volg je enkele gesprekken en je neemt tassen vol met folders mee.
  • Gedeeltelijk actief. Je gaat naar een beurs en zorgt dat je je CV op zak hebt. Je weet nooit of ernaar gevraagd wordt. Je gaat de stands langs en zo nu en dan blijf je wat langer staan en je stelt hier en daar wat vragen. Ook nu neem je weer een tas vol met materiaal mee naar huis, zodat je thuis alles nog eens kunt nalezen. Misschien bezoek je nog wel een lezing op de beurs.
  • Geheel actief. Je gaat pas een beurs bezoeken als je vantevoren via internet het evenement al helemaal hebt uitgeplozen. Je weet precies bij welke stands je moet zijn en welke lezingen en workshops je gaat bijwonen. Je zorgt ervoor dat je je CV in 50-voud bij je hebt, samen met je pocket CV, persoonlijke flyers en visitekaartjes. Je trekt je meest zakelijke outfit aan en trekt er de hele dag voor uit.

 

Het behoeft wellicht weinig toelichting, dat je in versie 3 de meeste kans maakt op een baan. Maar, omdat dit niet voor iedereen is weggelegd, willen we aantonen dat beurzen bezoeken ook interessant kan zijn voor de minder 'sociaal ingestelde' werkzoekenden onder ons.

 

Zorg er in elk geval voor dat:

  • je CV netjes up-to-date hebt gemaakt en in meervoud bij je hebt (bij voorkeur niet opgevouwen tot postzegelformaat!);
  • je er netjes uitziet, zodat je altijd een goede eerste indruk maakt;
  • je goed voorbereid bent, zodat je weet waar je wel en niet moet zijn;
  • je voldoende tijd neemt om jezelf goed voor te laten lichten.

 

De volgende beurzen kunnen interessant voor je zijn:

Dé Noordelijke banenbeurs

Banenbeurs Nederland

De Nederlandse Carrièredagen

Carrièrebeurs Overheid

Carrièrebeurs Zorg & Welzijn

Vrouw & Carrière

De Techniek Carrièredagen

 

En hier nog veel meer carrièrebeurzen op een rijtje!

 

 

Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?