Vakantie vieren? Of solliciteren?

FaccebookGoogleTwitterYoutubeRSS

Sollicitatiehulp.org

Vakantie vieren? Of solliciteren?

Vakantie vieren?Ja, voor velen is de vakantieperiode al aangebroken. En na een druk schooljaar, waarin jij misschien wel je diploma hebt behaald, wil je heerlijk relaxen

ergens op een tropisch strand. En ook als je al even aan het solliciteren bent, kun je wel een heerlijke vakantie gebruiken. Je hebt gelijk, doen!

Alhoewel, altijd doen? Nee, misschien niet altijd. Want als jij straks, lekker bruingebakken en uitgerust, thuiskomt en op je gemak eens gaat kijken welke vacatures er zijn, kun je wel eens te laat zijn. Veel bedrijven bereiden zich juist nu voor op de periode na de zomervakantie. Want in september willen ze weer op volle kracht gaan draaien. En als jij dan pas gaat beginnen met je sollicitaties, zijn veel concurrenten jou al voorbij. Gemiste kans!

Het gaat wat ver om nu meteen te beginnen met solliciteren en je vakantie te annuleren. Maar er zijn wel veel dingen die je nu al kunt doen, om straks mee te profiteren van de 'september drukte'. Denk aan de volgende dingen;

  1. Besteed de tijd voor je vakantie aan voorbereiding. Zorg dat je profielen op je Social Media netjes up to date zijn.
  2. Maak alvast een goeie CV en tref voorbereidingen voor een perfecte motivatiebrief. Straks kun je die gebruiken als basisdocument.
  3. Maak Google alerts aan en zet de zoekagenten van vacaturebanken aan. Op het strand kun je dagelijks even kijken of jouw droombaan niet toevallig voorbijkomt!
  4. Weet precies waarop je gaat solliciteren, zodat je na je vakantie geen onderzoek meer hoeft te doen, maar meteen actie kunt nemen.

En onthoud, dat solliciteren in de zomer beter gaat. Mensen hebben dan meer energie en zin om jouw brief goed te lezen. Daarnaast heb je minder concurrenten, omdat die nu juist op hun badhanddoek in Timboektoe liggen te bakken!

Heel veel succes en een fijne vakantie!

 

Pin It

 

Log in om reacties te plaatsen

Al deze tips (en meer!) in je emailbox ontvangen?

E-Book; SolliciLerenElke w weken maak ik een nieuwe sollicitatietip, die ik verstuur naar abonnees voor de e-zine 'SolliciLeren'. Naast sollicitatietips houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe producten en/of diensten van Sollicitatiehulp.

Want we groeien, ik ben druk bezig met diverse samenwerkingen en teleseminars! Daarnaast komen er kant-en-klare producten om jou te ondersteunen in je zoektocht naar een baan. denk aan mp3 bestanden, checklists, video's en zelfs een Sollicitatiemanager!

 

'Ja ik blijf graag op de hoogte en wil ook je gratis mini e-book vol met tips downloaden'

Mini e-book?